JEDINI PROTUKANDIDAT BIO JE ŠIME PEROVIĆ
Ivo Fadić predložen za novi mandat
Piše: Zadarski List | Objavljeno 30.12.2011 u 15:41.
Jedini protukandidat prvom i do sada jedinom ravnatelju Muzeja antičkog stakla bio je Šime Perović, restaurator istog Muzeja.
ZDNews.hr

Ivo Fadić Foto: Zadarski List


Na sjednici Upravnog vijeća Muzeja antičkog stakla, koja je održana u srijedu, odlučeno je da će prema propisanoj proceduri, Andrei Zlatar, ministrici kulture za novog/starog ravnatelja Muzeja predložiti dr. sc. Ivu Fadića.

Predsjednik je Upravnog vijeća poznati hrvatski restaurator Miljenko Domijan, a čine ga tri vanjska i dva unutarnja, u smislu da dolaze iz Muzeja antičkog stakla, člana. Jedini protukandidat prvom i do sada jedinom ravnatelju Muzeja antičkog stakla bio je Šime Perović, restaurator istog Muzeja.

- Točno je, na sjednici održanoj u srijedu Upravno je vijeće odlučili da će mene predložiti Ministarstvu kulture, odnosno ministrici za novog ravnatelja Muzeja antičkog stakla. Mislim da pravila propisuju da ministrica svoju odluku treba donijeti u roku od petnaest dana, a u ovom slučaju ne vidim zašto to ne bi učinila i prije, dakle odmah u prvim danima nove godine, kazao nam je jučer profesor Fadić.

Mandat ravnatelja traje četiri godine, a od kvalifikacija istaknutih u natječaju tražilo se da kandidati imaju završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij, da imaju najmanje pet godina rada u muzejskoj struci i visoku stručnu spremu stečenu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te da moraju biti istaknuti i priznati stručnjaci na području kulture s najmanje deset godina iskustva rada u kulturi.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.