Thunderbolt od travnja
Piše: Bug.hr | Objavljeno 28.12.2011 u 17:34.
ZDNews.hr

Cijena Thunderbolt kontrolera bi trebala početi padati od druge polovice 2012., rastom popularnosti samog sučelja Foto: Arhiva


Intel superbrzo sučelje Thunderbolt od travnja sljedeće godine namjerava ponuditi i drugim proizvođačima računala. Thunderbolt sučelje za sada je dostupno isključivo na Appleovim računalima, a nudi 10 Gbps propusnosti u oba kanala za povezivanje raznoraznih perifernih uređaja putem DisplayPort konektora.

Intel je partnere izvijestio kako će tehnologija biti i drugima dostupna od travnja 2012. za implementiranje u stolna i prijenosna računala – među prvima koji bi sučelje mogli ugrađivati u svoje proizvode navode se Sony, Asus i Gigabyte. Za sada su veću raširenost Thunderbolta sprječavali relativno visoka cijena čipseta (20 dolara po komadu) te rastuća prisutnost USB-a 3.0, konkurentnog modernog sučelja koje u svoje uređaje ugrađuje sve više kompanija.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.