KUP KREŠIMIRAĆ OSIĆA
Zadar pregazio Kvarner, sljedeća 'postaja': Cibona
Piše: H. B. | Objavljeno 20.12.2011 u 22:58.
ZDNews.hr

Ivan Batur Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra rutinskom pobjedom (99:58) nad Kvarnerom izborili su četvrtfinale kupa Krešimira Ćosića. Protivnik Zadra bit će Cibona koja je svladala xx rezultatom xx. Zadrani su krenuli agresivno već od prve minute. Već u petoj, na semaforu je stajao rezultat 16:6. Do kraja četvrtine, Zadrani su na krilima Ive Ivanova i Ante Delađa uspjeli doći do 14 koševa prednosti (26:12).

I u drugoj četvrtini Zadrani su bili nerješiva enigma za Riječane bili su košarkaši Zadra, koji preko Franka Šanga (dvije trice), kasnije i Gorana Vrbanca rade veliku prednost, pa se tako na veliki odmor odlazi s prednošću zadra od čak 21 koš (49:28). U revijalnom tonu nastavilo se i u drugom dijelu utakmice.

U drugoj četvrtini dominacija Zadra se nastavila. U seriju pogodaka za tri poena ulazi Franko Šango, a sa svojom drugom tricom dovodi Zadar u vodstvo od okruglih 20 razlike (36-16). Gdje je stao Šango, nastavio je Vrbanc, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 49-28 u korist Zadra.
Najbolji u redovima Zadra u prvom dijelu bili su Vrbanc sa 13, Delaš sa 10 i Šango sa 9 poena, dok je kod Riječana jedini raspoloženi igrač bio Šimović koji je postigao 12 koševa.

U trećoj četvrtini gosti su se u potpunosti raspali. Prvo je Batur doveo Zadar u vodstvo od čak 30 razlike (65-36) u 26. minuti, a tri minute kasnije Radić zabija i za ogromnih 40 razlike (77-37). Do kraja četvrtine ostalo je dovoljno vremena da Batur to vodstvo poveća i na 79-37.

Posljednja četvrtina poslužila je pak kao samo odrađivanje posla. Još u trećoj četvrtini razigrao se Batur, te je sa dobrom formom nastavio i u posljednjoj, te se zaustavio na ukupno 20 koševa, čime je svoju momčad doveo do pobjede rezultatom 99-58 i do četvrtfinalne utakmice u kojoj je Zadru protivnik zagrebačka Cibona.

Strijelci su se u redovima Zadra ravnomjerno rasporedili, tako je Batur postigao 20, Vrbanc 17, Delaš 15, Šango 14, a Ive Ivanov 11. Kod gostiju je već spomenuti Šimović postigao 18, dok su svi ostali bili jednoznamenkasti. U redovima Zadra debitirao je Ante Krapić, te je postigao 6 poena, a trener Pipan ukazao mu je povjerenje te ga smjestio u prvu petorku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.