SKIJANJE
Hirscher slavio u Alta Badiji, Kostelić u drugoj vožnji ostao bez postolja
Piše: Index.hr | Objavljeno 19.12.2011 u 17:36.
Ivica je drugi dio utrke odradio slabo, s jednom velikom greškom u prvom dijelu staze i ne odveć brzo, ušavši u cilj s 0.17 sekundi iza tada vodećeg Giuliana Razzolija.
ZDNews.hr

Iviva Kostelić Foto: Index


MARCEL HIRSCHER pobijedio je na drugom slalomu sezone u Alta Badiji, ispred Giuliana Razzolija i Felixa Neureuthera. Ivica Kostelić osvojio je peto mjesto, sa 73 stotinke zaostatka za pobjednikom.

Iako je nakon prve vožnje bio u odličnoj poziciji za napad na pobjedu, s malenih 11 stotinki lošijim vremenom od Austrijanca, Ivica je drugi dio utrke odradio slabo, s jednom velikom greškom u prvom dijelu staze i ne odveć brzo, ušavši u cilj s 0.17 sekundi iza tada vodećeg Giuliana Razzolija.

Magico Razzo je držao treće mjesto poslije prve vožnje, a postolje si je osigurao kada je s četiri stotinke viška skinuo Neureuthera s vodeće pozicije. Talijani su, nakon jučerašnje pobjede Blardonea u veleslalomu, dobili još jednog čovjeka, a osim zbog Razzolija, oduševljeni su mogli biti i zbog činjenice da su na koncu četvorica njihovih predstavnika završili među osam najboljih.

Patrick Thaler sa startnim brojem 38 dugo je trajao na prvom mjestu, sve dok ga nije skinuo sunarodnjak Cristian Deville, ali i s konačnim sedmim mjestom Thaler će biti presretan.

Sjajni Hirscher uzeo sve - vodstvo u slalomu i ukupnom poretku Svjetskog kupa

Marcel Hirscher? I u Beaver Creeku je imao maleno vodstvo ispred Kostelića, ali ovaj put Ivica nije odvozio briljantno i nabio mu pritisak, a Austrijanac je opuštenom vožnjom nadogradio prednost u odnosu na Razzolija za svoju petu pobjedu karijere, drugu u slalomu.

S ovih 100 bodova Hirscher je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, s devet bodova ispred Aksela Lunda Svindala, i na najbolji mogući način najavio novi obračun najboljih slalomaša svijeta, koji će se u srijedu održati u Flachauu. Hirscher će u svojoj Austriji preuzeti crvenu majicu od Ivice Kostelića, kao vodeći skijaš u toj disciplini (160 bodova, Ivica ima 145).

U ukupnom redoslijedu Kostelić je zadržao deveto mjesto. Na kontu ima 229 bodova.



Svjetski kup skijaša, slalom u Alta Badiji, rezultati:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:47.16

2. Giuliano Razzoli (Ita) +0.56

3. Felix Neureuther (Njem) +0.60

4. Andre Myhrer (Šve) +0.65

5. Ivica Kostelić (Hrv) +0.73

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.