LIKA OBAVIJENA SNIJEGOM
Otežan promet i u Gorskom kotaru
Piše: Index.hr | Objavljeno 19.12.2011 u 10:45.
U Gospiću ima 20-tak cm snijega kao i u Otočcu, Udbina mjeri 10-tak cm, pri čemu je zimski ugođaj zavladao i na Plitvičkim jezerima.
ZDNews.hr

Snijeg Foto: Index.hr


LIKA se jutros probudila s desetak centimetara novog snijega. I temperature su pale ispod ništice tako da je pravi zimski ugođaj obradovao kako najmlađe tako i one, nešto malo starije. U Gospiću ima 20-tak cm snijega kao i u Otočcu, Udbina mjeri 10-tak cm, pri čemu je zimski ugođaj zavladao i na Plitvičkim jezerima. Ličani su se, kako to već tradicija nalaže, osigurali sa dobrim količinama drva, zelja, mesa i krumpira tako da kod njih, kako znaju reći, nema zime...

Gust snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru te u još nekim dijelovima unutrašnjosti. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila. Na dionici autoceste A7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila u Lici i Gorskom kotaru moraju imati zimsku opremu. Također, HAK upozorava i vozače iz ostalih dijelova Hrvatske da ne kreću na put bez zimske opreme.
Zbog olujnog vjetra u prekidu je katamaranska linija iz Lastova i Visa za Split, kao i trajektne linije Lopar- Valbiska i Prizna-Žigljen.

Državni hidrometeorološki zavod upozorava na opasne pojave u Lici i Gorskom Kotaru gdje bi uz jak sjeveroistočnjak moglo doći do snježnih zapuha.

Slab snijeg pada i diljem unutrašnjosti, dok je na Jadranu oblačno i vjetrovito.

Zabranjeno za kamione:
U Gorskom kotaru
A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1
D3 Stubica (Vrbovsko)- Kupjak- Delnice-Sopač -Gornje Jelenje- Kikovica
D32 Prezid-Delnice
D203 Brod na Kupi-Delnice
D305 Parg-Čabar
D501 Gornje Jelenje- Oštrovica- Meja
ŽC 5030 Platak- Kamenjak
ŽC5032 Crni Lug- Mrzle Vodice- Gornje Jelenje
ŽC 5034 Vrbovsko- Ravna Gora-Kupjak
ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine
ŽC5068 Hreljin- Zlobin- Fužine
ŽC5191 Sopač- Mrkopalj- Tuk
te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Lici:
D1 Grabovac- Korenica- Udbina- Gračac-Palanka
D25 Korenica- Lički Osik- Gospić-Karlobag
D42 Josipdol- Poljanak
D52 Špilnik- Korenica
D217 Grabovac- Ličko Petrovo Selo
D218 Užljebić-Sučević- D1
D504 Ličko Petrovo Selo- Prijeboj
D506 Dobroselo- Mazin
D522 Udbina- Gornja Ploča i na
D27 Gračac- Zaton Obrovački

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.