SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA ZADRA
Je li Snježana Jurinić u sukobu interesa?
Piše: 057info.hr | Objavljeno 17.12.2011 u 22:54.
ZDNews.hr

Foto: 057info


Press centar dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku sinoć je ugostio prvu sjednicu Skupštine Sportske zajednice Grada Zadra, koja je prema Zakonu o sportu iz 2006. reaktivirana u lipnju ove godine. ŠZGZ nasljednica je Zadarskog saveza sportova, čijih je 23 članova pozvano na Skupštinu kako bi usvojilo 12 točaka dnevnog reda te tako omogućilo rad tijela koje u glavnini hrvatskih gradova egzistira već duže vrijeme. Za prvi cilj SZGZ postavila je upravo usklađivanje s ostalim gradskim savezima, da bi u novoj godini u članstvo mogla službeno primiti sve predstavnike sportova grada Zadra.

Odluka o donošenju Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Zadra, odluka o donošenju Pravilnika o nadzoru izvršavanja programa utroška sredstava članova ŠZGZ i odluka o donošenju Kriterija za vrednovanje i odabir programa javnih potreba u športu Grada Zadra neki su od akata koje je predložila Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ i ujedno pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra, no da bi Skupština započela s radom Jurinić je najprije morala odgovoriti na pitanja Velimira Friganovića.

"Je li predsjednica u sukobu interesa, koji su to delegati koji su osnovali ŠZGZ, kako mediji nisu imali informacije o njenom osnivanju i zašto javnost i sportski kolektivi nemaju uvid u njen rad" - zanimalo je predsjednika Kluba skokova u vodu Zadar koji je još izrazio i sumnju u ugrožavanje ustavnog poretka.

- Smatram da sam do sada prema svima bila korektna i radila u interesu sporta. A što se sukoba interesa tiče, dobro sam provjerila kako se ne bih našla u takvoj poziciji. Dakle, nisam i mogu nesmetano obavljati svoju dužnost - spremna je bila Jurinić.

Inače, na prvu sjednicu ŠZGZ pozvani su samo predstavnici nekadašnjeg Zadarskog saveza sportova, dok KSV Zadar poziv nije dobio iz razloga što nikada nije bio njegov formalni član.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.