MILIJUN KUNA
Već sutra Grad će uplatiti milijun kuna na poseban račun NK Zadar
Piše: 057info.hr | Objavljeno 12.12.2011 u 18:27.
ZDNews.hr

Foto: 057


Sa 17 glasova za i 10 protiv Gradsko vijeće Grada Zadra danas je nakon dvosatne rasprave izglasalo da će već sutra uplatiti na poseban račun NK Zadar milijun kuna u prvoj fazi preoblikovanja i time spriječiti siguran stečaj zadarskog prvoligaša.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić dao je vijećnicima da se izjasne prema vlastitoj savjesti, a u prethodnom tumačenju istaknuo je kako je upis 22% dionica NK Zadar samo zakonska obaveza te da Grad ima namjeru postati većinski vlasnik kluba.

Grad Zadar je vlasnik nogometnog igrališta i tribina, no to nije ušlo u temljeni kapital kluba od 30 milijuna kuna.

Oporbene vijećnike zanimalo je tko je doveo klub do stečaja te su tražili da im se predoči elaborat o preoblikovanju kako bi vidjeli u što se ulaže milijun kuna. Tražili su da se odgodi odluka za sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća nakon što prouče elaborat. Vijećnik Željko Predovan držao je stranu gradskoj vlasti i napomenuo kako će NK Zadar izgubiti prvoligaški status ako ode u stečaj.

Vlada Republike Hrvatske još nije izglasala suglasnost da se dug od 5.2 milijuna kuna prema državi pretvori u dioničarski udio Grada Zadra. To je napomenuo sam gradonačelnik koji je na kraju rasprave prebacio oporbenim vijećnicima odgovornost za eventualni stečaj NK Zadar.No, hoće li je tko za to prozivati nije bilo brige SDP-ovu vijećnicu Omerku Šarić, koja je kao i još par vijećnika iz oporbe podsjetila kako gradska vlast nije "plakala" nas stečajem stotinu obrtnika i tvrtki, a niti je pokušao spriječiti njihov stečaj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.