GRADSKI DERBI ZAVRŠIO U KORIST ZADRA 96:78
[FOTO] Zadrani napokon uživali u kvalitetnoj, atraktivnoj i brzoj košarci
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 9.12.2011 u 22:37.
Igrač Sonik Puntamike, Mario Pešut, u prvoj četvrtini je spremio Zadnika u džep, nakon čega mladi Slovenac više nije ulazio u igru.
ZDNews.hr

Ante Delaš Foto: Arhiva


U posljednjem kolu ovogodišnje polusezone Hrvatske A1 košarkaške lige u Višnjiku su se susreli košarkaši Zadra i Sonik Puntamike, što je ujedno i jedini gradski derbi lige. Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja obje momčadi pružile su zasigurno jednu od boljih partija ove polusezone s mnogo koševa i atraktivnih poteza, pri čemu su košarkaši Zadra ostvarili visoku pobjedu. Iako krajnji rezultat od 96:78 govori dovoljno, on ipak nije najvjerniji svjedok onoga što se događalo na parketu.

Košarkaši trenera Nevena Plantaka ušli su u utakmicu agresivno s čvrstom i discipliniranom obranom što je rezultiralo prvim poenima Zadrana tek polovicom četvrte minute, a prvu četvrtinu ih je u igri držao Goran Vrbanc koji je uglavnom šutem iz vana i solo prodorima postigao 9 poena od 11 krajnjih. Uz dobru obranu i skok Puntamičani su prvu četvrtinu završili u svoju korist s 5 poena razlike, a Zadrani nisu mogli naći rješenje za Pešuta koji je kvalitetnom “pick and roll“ igrom loptama hranio Šarliju i Čakaruna.

Obzirom da je prvu četvrtinu Uroš Zadnik bio nevidljiv pokraj sjajnog Pešuta pored sebe, drugu četvrtinu Aleš Pipan započeo je s Antom Delašem na poziciji playmakera, pa su tada stvari napokon krenule na bolje za Zadar. Franko Šango, u jednoj od najbriljantnijih partija sezone (18 poena, šut za dva 2/3, za 3 4/7), drugu četvrtinu otvara tricom, no, sljedeći napad istom mjerom mu vraća prekaljeni šuter Marino Jurjević (18 poena, šut za dva 1/2, za 3 4/6). Jurjeviću to nije bilo dovoljno pa je i dva sljedeća napada Puntamičana završio tricom, na što je Pipan reagirao i uveo u igri Šimu Olivaria koji je do kraja četvrtine uspio zasutaviti raspoloženog Jurjevića.

Delaš je također pružio sjajnu partiju, zasigurno najbolju ove sezone (21 poen, šut za dva 7/13, za 3 2/4), a upravo njegovim dalekometnim šutom za 3 poena koncem šeste minute druge četvrtine Zadar dolazi u svoje prvo vodstvo. Isti igrač je tricom u posljednjoj sekundi odveo Zadar na poluvrijeme sa 9 poena razlike (43:34), a valja naglasiti da domaći tornjevi cijelo prvo poluvrijeme nisu imali rješenja za sjajnog Marina Šarliju koji je u 21. minutu na parketu zabilježio 11 poena i isto toliko skokova, dok je sve poene zabilježio u prvom poluvremenu.

Nakon odmora Puntamičani su opet ušli u utakmicu agresivnom obranom i na samom početku napravili seriju od 10:2. Najzaslužniji za to bio je Pešut, (13 poena, šuta za dva 4/8, za 3 1/4), koji je postigao 5 brzih poena i Jurjević koji je slobodnim bacanjima i tricom doveo utakmicu u egal na oduševljenje brojnih gledatelja željnih dobre košarke. No, tad su Zadrani predvođeni moralnim vođom i kapetanom Ivom Ivanovom počeli igrati agresivniju obranu, a Šango je nastavio s tricama tako da treću četvrtinu Zadar završava vodstvom od 68:62, iako su istu Puntamičani dobili 28:25.

Zadnju četvrtinu Čakarun otvara s dva šuta za dva poena preko Kaštropila, a najskuplje ovogodišnje pojačanje Zadra vraća svojim prvim poenima u 32. minuti. Ohrabren podrškom publike Kaštropil je do kraja utakmice zabio još 6 poena uz dva silovita zakucavanja, a Delaš je, uz još pokoji koš Ivanova i Vrbanca, povezao dva šuta nakon kojih je rezultat na semaforu pokazivao već visokih 17 razlike. Ulaskom u posljednju četvrtinu na Plantakovim košarkašima se jasno se vidio umor i pad koncentracije tako da se zadnjih 5 minuta igrala napadačka košarka za publiku u kojoj je definitivno najveća zvijezda bio Franko Kaštropil.

Valja naglasiti da je Kaštropil igrao samo u prvoj i četvrtoj četvrtini, a Zadnik je nakon odigrane cijele prve četrvtine ostatk utakmice odgledao s klupe.

Kliknite ovdje za fotogaleriju s utakmice!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.