SLIJEDE KAZNE
Skroče: Igrači će biti kažnjeni zbog nezainteresiranosti i indolentnosti
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 26.11.2011 u 18:46.
ZDNews.hr

Branko Skroče Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra nakon poraza od Splita ostat će zakinuti za dio novčanih sredstava, kazao je u razgovoru za ZadarSport sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar, koji je ogorčen igrom svojih igrača u posljednjoj utakmici. Skroče je najavio i hitnu potragu za novim razigravačem, jer stručni stožer nije zadovoljan igrama sadašnjeg dua Zadnik-Delaš.

Nakon poraza od Splita, u javnosti se pojavila informacija da će klub kazniti igrače radi poraza od Zaboka, sad i Splita, što nam možete reći o tome?

"Tako je. U ponedjeljak ćemo po hitnom postupku proučiti pravilnik kluba o kažnjavanju igrača. Naš prijedlog bit će, a nadam se da će ga Uprava podržati, da se svi igrači Zadra zbog nezalaganja i indolentnosti kazne novčano. Ne treba davati nekakve posebne filozofske analize utakmice, već treba jednostavno konstatirati da nam se ne smije događati ovo što se događa već neko vrijeme. Mlohavost, neangažiranost, indolentnost, depresija, to je ono što nas prati i od čega ne možemo pobjeći. "

Nakon poraza od Zaboka najavili ste ozbiljne razgovore s igračima. Prvotni razgovori nisu urodili plodom?

"Ja bih volio i inzistirat ću na tome da se cijeli stručni stožer, zajedno s igračima još jednom sastane i da pokušamo razgovarati o problemima. Očito je da problem postoji, no prije nego zaključimo zašto smo tako loši, nezainteresirani i nikakvi, netko od igrača trebat će se napokon 'otvoriti' i onda treba otvoreno razgovarati. Jer, bez razgovora nećemo riješiti problem. Nelogično je da se igrači dvije minute prije kraja utakmice bodre, a gube 20 koševa razlike, dok usred utakmice uopće ne komuniciraju niti se bodre. Puno je nelogičnosti u našoj momčadi, mi na domaćem terenu djelujemo dobro, dok smo na gostovanju 'pokisli mačići'."

Očito je da imate problema u organizaciji igre.

"Točno, to je istina. Mi nemamo razigravača koji može stvoriti višak i asistirati. Zadnik to za sad ne radi dobro, a Delaš ionako nije klasični 'play'. Vidjeli ste što nam je Split radio, konkretno Subotić. Pa nas je Split dobio praktički s dva i pol igrača, Subotić je razigravao, asistirao, prodirao, dok su Sobin, kasnije i Mimica u drugom dijelu, bez problema punili naš koš. Igrali smo nekakvu lažnu obranu koju nismo vježbali ni na treninzima. Sve u svemu, djelovali smo vrlo smiješno u Splitu. Doveli smo Krapića koji bi trebao uvesti nekakvu živost u napadu, on je fajter i mislim da će to biti 'ok'. Što se razigravača tiče, to se treba riješiti po hitnom postupku. Dakle, dovest ćemo vjerojatno nekog domaćeg igrača, Zadranina ili možda stranca. Treba vidjeti što prije tu situaciju. "

Za kraj Skroče je dodao sljedeće:

"Za kraj, igrači koji igraju u Zadrovom dresu, morat će se malo više oznojiti. Oni koji su nezadovoljni s bilo čim u klubu, mogu slobodno otići."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.