1. HNL
Santini slomio otpor Lučkog
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 26.11.2011 u 17:30.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Arhiva


Nogometaši Zadra došli su do druge uzastopne pobjede u Prvoj ligi. Nakon što su u prošlom kolu svladali Osijek, danas su na Stanovima Zadrani slavili protiv Lučkog rezultatom 1:0.

Igrači Dalibora Zebića su poslije tri poraza uspjeli prekinuti taj niz u prošlom kolu protiv Osijeka, a danas su pred svojim navijačima bili bolji i od izravnog konkurenta za ostanak Lučkog. Zadrani su sada pobjegli Zagrepčanima na osam bodova i mogu bez prevelikog opterećenja na gostovanje na Poljud u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva. Sastav Željka Kopića nije prikazao dobar nogomet kao u prošlim susretima. Lučko nije stvaralo puno prilika, a šansu za popravak dojma ima u sljedećem kolu protiv Rijeke u Kranjčevićevoj.

Susret su bolje otvorili domaći nogometaši. Već u trećoj minuti lijepu je priliku imao najbolji strijelac lige Ivan Santini kada je polu-volejem pokušao iznenaditi Željka Kovačića na vratima Lučkog, no lopta je otišla iznad vratnice. Zadrani su nastavili s boljom igrom na početku, dok su se gosti koncentrirali na obranu.

Nogometaši iz Zagreba su prvi put zaprijetili u 16. minuti, a do lopte je nakon greške obrane Zadra došao Hrvoje Kovačević. Ipak, njegov udarac nije bio dovoljno precizan, te se mreža Antonija Ježine nije zatresla.

Zadar je bolju igru okrunio pogotkom u 28. minuti. Po lijevoj je strani prošao Luka Begonja i vrlo lijepo ubacio u šesnaesterac gostiju gdje se našao Santini i postigao svoj deseti ovosezonski gol u MAXtv Prvoj ligi. Domaći su i nakon vodećeg gola nastavili tražiti novi, te su imali nekoliko polu-prilika, no na odmor uoči nastavka susreta se otišlo s 1:0.

Zadrani su i na startu drugog poluvremena imali lijepu priliku da povećaju vodstvo. U 49. minuti pred vrata Kovačića je ubacio Ivan Ćurjurić, a loptu u mrežu je propustio poslati Matej Jonjić. Nedugo potom iz slobodnog udarca prijeti Ivan Anton Vasilj, ali Kovačić zaustavlja njegov pokušaj.

Pokušao je gostujući trener unijeti živost u igru svojih prvotimaca ubacivanjem Josipa Fučeka na poluvremenu, ali Lučko je i dalje bilo bezopasno po vrata Ježine. Zadar je bez većih poteškoća uspio do kraja utakmice zadržati svoju prednost stečenu u prvom dijelu, te je Zebićev sastav upisao šest bodova u zadnja dva dvoboja u Prvoj ligi.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.