REAKCIJE NAKON NEUGODNOG PORAZA
Pipan: "Raspali smo se u drugom poluvremenu"
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 26.11.2011 u 1:59.
ZDNews.hr

Aleš Pipan, Goran Vrbanc i Ive Ivanov Foto: Arhiva


Košarkaši Splita i dalje ljubomorno čuvaju svoju utvrdu na Gripama. Ni Zadar nije uspio pobijediti Žute u njihovoj dvorani, štoviše - Zadrani su se večeras na Gripama proveli kao bosi po trnju.

Splitu su sedmorica igrača bila dovoljna za uvjerljiv trijumf u derbiju 8. kola A-1 lige protiv Zadra. Završilo je 86:74, no Splićani su tri minute prije kraja imali i 20 razlike.

"Hvala publici što nas je došla podržati u nešto većem broju i nadam se da su kućama otišli zadovoljni. Opet smo imali onih naših već stalnih problema, osim bez Katića i Grgurevića, odmah na početku utakmice smo ostali i bez Dijana. Ali opet smo pokazali da za nas nema predaje, nego borba do kraja. To nam je i danas donijelo pobjedu", rekao je nakon utakmice trener Žutih Mladen Vušković.

"Utakmica je bila više borbena nego kvalitetna, iskoristili smo naše prednosti i zasluženo pobijedili. Vuković? Skočan je, ima osjećaj za blokadu, dobro je iskoristio večerašnju prigodu, treba nastaviti raditi i napredovati. Matić i Markulin su bili bolesni početkom tjedna pa ih nisam koristio, ali mogli su uskočiti da je trebalo. Subotić i Mimica su iznijeli veliki teret večeras."

Trener Zadra Aleš Pipan nije mogao objasniti otkud tako loše izdanje njegove momčadi.

"Čestitam Splitu na potpuno zasluženoj pobjedi. Pokazali su više želje, borbe, srca. Mi smo premlako ušli u utakmicu, a u drugom poluvremenu smo se raspali. Bilo je puno pogrešaka i neozbiljnosti, no dublju analizu ostavit ću kad pogledam snimku."

Na pitanje je li ga deprimira saznanje da je čak i bez trojice igrača iz prve petorke Split praktično pregazio njegovu momčad Pipan je odgovorio:

"Split je odigrao kvalitetnu utakmicu. Naši iskusniji igrači nisu preuzeli odgovornost, a mladi su bili loši. Pobjede i porazi su sastavni dio igre, mi se spremamo od utakmice do utakmice i ne treba imati prevelike amplitude u raspoloženju ni kad se gubi, ni kad se pobjeđuje."

Kapetan Zadra Ive Ivanov priznao je zasluženost pobjede Splićanima:

"U prvom smo se poluvremenu držali, no u drugom su se razigrali Mimica i Subotić i imali smo puno problema. Nadtrčali su nas i nadigrali, apsolutno zaslužena pobjeda Splita."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.