A1 LIGA
Zadar poražen na Gripama od Splita
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 25.11.2011 u 21:06.
ZDNews.hr


U derbiju 8. kola A-1 lige košarkaši Splita uvjerljivo su pobijedili Zadar i učvrstili se na vrhu prvoligaške ljestvice. Za uvjerljiv trijumf Splićanima je bilo dovoljno tek sedam igrača...

Derbi dalmatinskih susjeda i hrvatskih košarkaških velikana u potpunosti je pripao domaćinima. Split je pobijedio Zadar 86:74, a tri minute prije kraja Žuti su imali čak 20 poena viška. I to tek sa sedmoricom igrača koje je Mladen Vušković koristio.

Prva četvrtina prošla je u laganoj rezultatskoj prednosti Zadrana, a kad je u 8. minuti Toni Dijan zbog ozljede zgloba završio utakmicu činilo se da će Splićani teško održati visok ritam protiv Zadra koji je igrao sa svih 12 igrača. No, Splićani su još jednom dokazali svoju iznimnu borbenost i srčanost, a Dijanovo mjesto ugrabio je i sjajno iskoristio 18-godišnji Domagoj Vuković.

Nakon tehničke greške klupi domaćina Zadar je u 15. minuti imao prednost 23:28, no do poluvremena su Splićani došli do egala, usprkos činjenici da su promašili već čak 10 slobodnih bacanja.

A onda je drugo poluvrijeme obilježila samo jedna momčad. Najprije su treću četvrtinu otvorili s 9:0, ne dozvolivši Zadru poentiranje punih pet minuta, a na kraju treće četvrtine zadržali su Žuti prednost od 8 poena. Sobin, Najev i Mimica imali su po četiri osobne, no Split to nije omelo. Dapače.

U posljednjem periodu Žuti su napravili pravi stampedo i serijom od 11:1 otišli su na 72:54. Petorka Subotić, Mimica, Filipović, Babić, Vuković odlično je gurala i domaći trener "iscijedio" ih je do kraja. Nisu posustajali, za njih i dalje nije bilo izgubljene lopte i tri minute prije kraja došli su do uvjerljivih 83:63. Oko 800 gledatelja domaću je momčad na kraju ispratilo u svlačionicu velikim pljeskom.

Mimica je bio najbolji u pobjedničkoj momčadi s 26 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Subotić je imao 16 ubačaja i 6 asistencija, Sobin 14 poena i 7 skokova, a mladi Vuković je uz 9 poena, 7 skokova i 3 osvojene lopte imao i čak 5 blokada. Kod Zadra je najefikasniji bio Delaš sa 16 ubačaja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.