SKROČE RAZMIŠLJA O ANGAŽIRANJU PSIHOLOGA
Skroče: Situacija je zabrinjavajuća; Šimunov: Nije baš toliko...
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 17.11.2011 u 0:53.
ZDNews.hr

Branko Skroče Foto: Arhiva


Neosporna je činjenica da su košarkaši Zadra uoči niza važnih utakmica (a jedan od njih je bila i ona protiv Zaboka) koje tek slijede (Jolly, pa Split) odigrali najlošiju utakmicu sezone izgubivši od Zaboka 76:63. Upravo to natjeralo je sportskog direktora, Branka Skroču, da razmisli o angažiranju psihologa koji bi trebao obaviti stručne razgovore s igračima. Skroče je u razgovoru za ZadarSport također kazao kako struka nije zadovoljna s igračima na razigravačkoj poziciji (Zadnik, Delaš), te je najavio možebitna otpuštanja nekolicine igrača, što uključuje jednog ili obojicu zadarskih organizatora igre.

I dok Skroče situaciju doživljava izrazito ozbiljno, Edvin Šimunov, predsjednik kluba, staje na loptu i kaže da situacija nije zabrinjavajuća.

Edvin Šimunov- Poraz protiv Zaboka bio je ružan, to je neosporno. On boli i svima nam je teško, no vjerujemo da naš klub može i mora igrati puno bolje od viđenog do sada. Gotovo sve momčadi imaju dva poraza ili više, tako da situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni dobra. Činjenica je da ćemo morati dovesti još nekoliko novih igrača, a nekima se zahvaliti, odnosno neke otpustiti – kazao je Šimunov.

Tko je po vama prekomjeran u sadašnjem Zadru? Koga ćete otpustiti?

- O imenima ne bih govorio, mislim da je bolje da ja ne ulazim u stručni dio. Trudim se ne imati svoje mišljenje o tome. To ću prepustiti sportskom direktoru, Branku Skroči i treneru prve momčadi, Alešu Pipanu – za kraj će Šimunov.

Suprotno od mišljenja predsjednika kluba, sportski direktor je uvjeren da je situacija u klubu i više nego zabrinjavajuća.

- Po meni je situacija i više nego zabrinjavajuća, no ne moramo dramatizirati radi toga. Činjenica je da neke stvari ne funkcioniraju na način na koji bi trebale. Unatoč svemu, pred nama su izuzetno važne utakmice i želimo sačuvati mir za utakmicu s Jolyem koliko je maksimalno moguće.

Predsjednik kluba i vi najavili ste otpuštanje nekih igrača, što nam možete reći više o tome?

- Nažalost, kad bi sad doveli neke igrače, a da već igraju u A1 ligi, mogli bi ih registrirati tek za drugi dio sezone. Možemo dovoditi samo igrače iz A2 lige, no prema mom mišljenju tamo nema igrača koji bi svojom kvalitetom mogli pomoći Zadru. Mi vodimo razgovore s nekim igračima, no o imenima je prerano govoriti.

Vratimo se na prethodno pitanje, tko bi od sadašnjih igrača trebao otići iz kluba?

- Još uvijek nisam razgovarao s trenerima o konkretnim imenima . Mi smo nezadovoljni igrama, ali smo, što će možda zvučati čudno, zadovoljni radom na treningu gdje vidimo da igrači imaju želje i volje, a što je najvažnije i dobro rade. No postoji jedan veliki problem kojega do danas nismo uspjeli riješiti, a taj je da jedna ekipa trenira, a druga igra utakmicu, iako se radi o istim igračima na treningu i utakmici! Zvuči nevjerojatno, ali to je živa istina. Da u službenim utakmicama igramo kao na treninzima, mislim bi bili odlični, ovako, tu smo gdje jesmo dok ne riješimo problem.

Ni treneru Zadra, Alešu Pipanu nije jasno što se događa s igračima ZadraAko nećete o imenima, probajmo ovako: Po vama, gdje je Zadar trenutno najslabiji, na kojoj poziciji?

- Vidi se što nam po prilici fali. Imamo problema u organizaciji igre. S druge strane u skoku smo jaki. Uzmite primjer na prošloj utakmici kada smo imali 21 napad više, Zabok je imao 26 skokova, a mi 43, pa smo na kraju zahvaljujući neshvatljivo lošoj igri izgubili utakmicu. Radi načina na koji mi igramo sve se ovo i događa. Utakmica protiv Zaboka bila je naša najgora partija ove sezone. Da su se igrači 'bacali za svaku loptu', ja bih shvatio i rekao 'trudili su se i nije išlo', no neshvatljivo mi je, ispravite me ako griješim, da igrač prima loptu iz auta s jednom nogom u autu. Neshvatljivo je da naš igrač drži protivničkog igrača i još se čudi što mu sudac sudi faul. Na toj utakmici nam je koncentracija bila ravna nuli, iako smo u Zabok došli dan prije kako bi se što bolje pripremili za utakmicu. Uzmite i primjer Ive Ivanova, kapetana momčadi koji je uzor u zalaganju i požrtvovnosti, on je na toj utakmici promašio četiri čista zicera, što inače ne promašuje. Kao da su ukleti bili koševi u Zaboku.

Sve do sad nabrojano uistinu djeluje zabrinjavajuće, no to učiniti samo nekoliko dana uoči važne utakmice s Jollyem?

- Svi mi koji želimo dobro klubu moramo odgonetnuti zašto nam se događaju ovakve stvari. Ja se iskreno nadam da smo samo imali jedan crni dan u tjednu. Razmišljamo i o tome da angažiramo psihologa da porazgovara s igračima. Stvarno moramo napraviti sve što je u našoj moći da se situacija što prije vrati u normalu. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti – kazao je za kraj Skroče.

Utakmica Zadra i Jollya na rasporedu je u nedjelju, 20. studenog s početkom u 20 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.