ELABORAT O PREOBLIKOVANJU KLUBA
Šimunov: Ovo nije HDZ-ov predizborni trik
Piše: 057info.hr i ZadarSport.com | Objavljeno 14.11.2011 u 14:37.
ZDNews.hr

Edvin Šimunov Foto: Arhiva


Šimunov: Ovo nije HDZ-ov predizborni trik

Zadarska javnost ovu vijest je primila poprilično negativno. Većina ih je bila kritički raspoložena prema klupskoj, ali i političkoj, ujedno i vladajućoj garnituri, pa se tako često može čuti kako se zapravo ne radi o nikakvom završavanju elaborata, već da se radi o lošem predizbornom triku HDZ-a. Podsjetimo, izrada elaborata o preoblikovanju Košarkaškom klubu Zadar trebala je biti gotova prije dvije godine, no odgađana je više od pet puta.

- Sve što se u protekle dvije godine događalo, nije ovisilo o nama, nego o nadležnim institucijama ove države i ministarstva. Nikako ne o nama kao klubu. Komentare da je ovo HDZ-ov predizborni trik ne bih posebno komentirao. Samo ću kazati da to nije točno -kazao je Šimunov.
U Košarkaškom klubu Zadar očekuju da će polovicom prosinca predati elaborat o preoblikovanju na kojem se radi skoro dvije godine.

Revizija za 2010. godinu je završena, a mora se napraviti i revizija za prvih devet mjeseci ove godine. Predsjednik kluba Edvin Šimunov radi te složene papirologije sazvao je prije koji dan Upravni odbor na kojem se nije ništa odlučivalo, osim što su se rješavale formalnosti tog složenog postupka.


Za koji dan bi mogla biti gotova revizija za ovu godinu, kazao je Šimunov, najavljujući mogućnost da javnost obavijesti o nalazu revizije na konferenciji za novinare.
Informacije o stanju u KK Zadar koje se mora očistiti, bit će ujedno uvod u privatizaciju kluba.

Račun kluba je deblokiran, a dokle će to stanje potrajati, šimunov nije mogao procijeniti. Nada se da će tako ostati do kraja ove godine, budući da se novi sponzorski ugovori očekuju početkom iduće godine. Veliku ulogu će u tome imati bivši trener Danijel Jusup, kojem je klub ostao dužan i obavezan je isplatiti preko 700 tisuća kuna.

- Pokušat ćemo još jednom s njim pregovarati da možemo taj dug obročno otplatiti, kazao je Šimunov, tvrdeći da bi se na taj način obranili od blokade kluba koju Jusup ovrhom može napraviti kad poželi. Naravno, nije on jedini vjerovnik kluba čija blagajna, kako je istaknuo predsjednik KK Zadar, nikada nije bolje financijski stajala, a nije nikad ni tako malo potrošio kao ove godine.

Navodno vlasnik Dougs grupe želi ući u KK Zadar
Prije više od mjesec dana Ferit F. Šahenk, vlasnik “Dogus grupe”, koja je postala suvlasnik dionica Marine Dalmacija najavio je za Slobodnu Dalmaciju kako ima ambiciju investirati u – hrvatsku košarku. Tada nije htio kazati ništa opširnije, ali mi smo neslužbeno dobili potvrdu kako ta najava ide u smjeru KK Zadar, što je logična veza s poslom kojeg Turci imaju u planu razvijati u zadarskoj nautici.

“Zasada ne mogu reći ništa više, osim da je hrvatska košarka iznimno popularna u Turskoj, da imate mnogo talenata i kvalitetnih trenera. Idući put kada se vidimo moći ću kazati nešto konkretnije, a za sada samo mogu reći da će to biti lijepo iznenađenje“, najavio je Šahenk uz napomenu kako “Dogus grupa” nije vlasnik ni jednog košarkaškog kluba u Turskoj.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.