NAJGORA UTAKMICA DO SAD
Zabok očitao košarkašku lekciju posrnulom Zadru
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 13.11.2011 u 22:32.
ZDNews.hr

Ante Delaš Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra pošteno su se osramotili u utakmici sedmog kola A1 lige izgubivši od borbenog i kvalitetnog Zaboka rezultatom 71:63. Najbolji u redovima pobjednika bili su Filip Krušlin (19) i Zadranin Ivan Perinčić (17) koji su Zadranima praktički radili što su željeli, a posebice u trećoj četvrtini kada su ih svladali 29:19.

U prvoj četvrtini Zadrani su i ličili na momčad, pobijedivši je rezultatom 15:18. Solidno su Zadrani nastavili i u drugoj dionici susreta, te su na poluvrijeme otišli s prednošću od pet koševa (28:33). U ovom dijelu susreta Zadrani su bili nadmoćniji u obrani i skoku, no muke po Zadrane počele su početkom treće dionice.

Zabok je do izjednačenja (36:36) došao koševima danas nerješive enigme za Zadrane, Filipa Krušlina, dok je s druge strane jedini nešto konkretnije radio kapetan Zadra, Ive Ivanov, no ni sav njegov trud i angažman nisu bili dovoljni da Zadrani uhvate priključak. Ukazao se tada u redovima domaćina i Ivan Perinčić, pa su tako igrači Zaboka ubrzo došli 9 koševa razlike (53:44).

Koševima Gorana Vrbanca, kasnije i Ante Delaša, Zadrani su se počeli vračati u susret, no u posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 57:52. Tada Zadrani još jednom u potpunosti podbacuju, u prvih šest minuta ubacuju isto toliko koševa, dok s druge strane domaćin neumorno nastavlja 'puniti' slomljeni zadarski obruč.

Do kraja utakmice, Zadrani su donekle popravili statistički dojam, no sve u svemu, ovo je definitivno bila najgora predstava košarkaša Zadra u ovoj sezoni. Da bi Zadar konačno počeo ličiti na košarkašku momčad, mnogo toga se mora popraviti, pa je tako pred trenerom Alešom Pipanom još uvijek puno teškog rada. Jer, s ovakvim pristupom i ovakvom igrom, Zadrani neće daleko dogurati. Vodstvo kluba na početku sezone pričalo je o Ligi za prvaka i ekspresnom povratku u ABA ligu. Za sad je ta misija samo puka, nerealna želja.

KK Zabok - KK Zadar 71-63 (15-18, 13-15, 29-19, 14-11)

KK Zabok: Pešut, Zadravec 2, Janković 4, Lež 8, Mikulić, Bubalo, Črnjević, Perinčić 16, Tomas 8, Bašić 4, Krušlin 19, Drča 10.

Trener: Dragutin Črnjević.

KK Zadar: Smolić 2, Delaš 8, Batur 7, Olivari, Ramljak 4, Radić 3, Šango, Vrbanc 16, Ivanov 10, Kaštropil 9, Zadnik 2, Vlaić 2.

Trener: Aleš Pipan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.