NOVA POBJEDA
Zadru bodovi u Sinju
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 23.10.2011 u 0:30.
ZDNews.hr

Goran Vrbanc


Zadar je na vrućem sinjskom parketu uspio doći do novih bodova, a Sinjanima ostaje žal zbog izrazito loše treće četvrtine, jedine koju su izgubili, nakon čega Zadrani nisu dozvolili novi priključak te su rutinirano odigrali do kraja i utakmicu mirno priveli kraju.

Alkar je vrlo dobro parirao Zadru u prvom dijelu, imao vodstvo na poluvremenu, ali black out od 24. do 28. minute, u kojem su gosti napravili seriju 15-0, bio je previše za domaću momčad pa je Zadar na kraju, sasvim zasluženo, slavio nove bodove.

Sinjani su dobro otvorili utakmicu i nakon pet minuta igre imali prednost od 8:4, ali odgovorila je vanjska linija Zadra te se do kraja četvrtine igralo koš na koš sa stalnim izmjenama u vodstvu. Ipak, na prvi mini predah Alkar je odnio tri koša viška (20:17) i s velikim entuzijazmom čekao nastavak susreta.

Otvaranje druge dionice pripalo je Zadru koji serijom 6-0 u 13. minuti dolazi do prednosti od 23:20, da bi u sljedećem napadu Ćurković prekinuo post Alkara i ponovno dignuo publiku na noge. Potom su uslijedile minute u kojima su obje momčadi dosta griješila, ali sjajna rola Franje Bubala pred sam kraj je donijela obećavajućih +5 (36:31), koliko je semafor pokazivao nakon odigranih 20 minuta.

Očito je trener Pipan svojim igračima imao što za reći u svlačionici, jer su Zadrani silovito otvorili i serijom 6-0 preuzeli vodstvo, ali tricom Gaurine u 24. minuti Alkar ponovno vraća prednost na svoju stranu (41:39).

Malo tko je u tim trenutcima slutio kakva se katastrofa sprema domaćoj momčadi u naredne četiri minute, kada su gosti serijom 15-0 otišli na najvećih +13 (54:41). Sjajno je u tim trenutcima odigrao Vrbanc (ukupno 14 koševa u trećoj četvrtini) pogodivši tri trice, dok je Ivanov dva puta zabio pod košem. Nisu se domaći predavali pa minutu prije kraja četvrtine dolaze na -8 (48:56), ali nova trica raspoloženog Vrbanca gostima osigurava prednost od 59:48.

U 32. minuti Zadar ponovno bježi na +13 (61:48), a trener Poljak tada na parket šalje četiri "mala", što se pokazalo kao dobar potez, jer su Sinjani koševima Rogića smanjili zaostatak na -7, uz nekoliko prilika da taj minus bude i manji.

Ipak, minutu i pol prije kraja, Župić zakucava za - 5 (62:67) i utakmicu odvodi u neizvjesne vode, ali ponovno se "ukazao" Vrbanc koji pogađa za dva i time definitivno gasi svaku nadu Alkara u možebitni preokret. Uslijedio je potom "festival" prekršaja, bez osobitog učinka, a konačan rezultat glasio je 64:74.

U redovima Alkara Gaurina je zabio 15 koševa i ubilježio sedam skokova, dok su Rogić i Bubalo dodali 14, odnosno 13 koševa. U redovima pobjedničke momčadi Vrbanc je zabio 25, a Radić 12 uz 9 skokova i stopostotan šut.

Trener domaćeg sastava Boris Poljak o porazu svoje momčadi je rekao: "Mi smo u prvom dijelu stajali jako dobro, igrali na gornjoj granici svojih mogućnosti, ali u nastavku smo izgubili previše lopti i to su Zadrani znali kazniti. Nama je ključan problem što mi u ovim trenutcima nemamo igrača koji može kontrolirati reket i to je naša realnost. Svojim igračima nemam što predbaciti, oni su dali sve od sebe, borili se svim snagama, a Zadru čestitam na pobjedi."

Gostujući strateg Aleš Pipan, nakon što je pregrmio vruće gostovanje u Sinju, bio je očekivano zadovoljan, ali ne i euforičan: "Prije svega čestitke mojim igračima za drugo poluvrijeme koje su odradili na način koji sam ja to i zamislio. Prvi dio je bio izrazito loš po nas, jer nismo imali dobar protok lopte i puno smo griješili. Sinj je zaista težak teren, sjajna atmosfera i veliki dobitak za košarku. Bez obzira na bodove, Zadar mora još bolje igrati i nekom velikom veselju jednostavno nema mjesta."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.