UOČI UTAKMICE 3. KOLA A1 LIGE
Pipan: Znamo što nas čeka u Sinju
Piše: H.B. | Objavljeno 22.10.2011 u 17:15.
ZDNews.hr

Aleš Pipan, Goran Vrbanc i Ive Ivanov Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra danas s početkom u 19 sati i 30 minuta u Sinju igraju utakmicu trećeg kola A1 lige protiv Alkara. Trener Zadra, Aleš Pipan, u najavi utakmice je kazao ono što se već zna, a to je da sinjski Alkar igra na vrućem domaćem terenu.

U prijevodu, Zadar će se morati dobro namučiti da dođe do nova dva boda. "Spremali smo se za Alkar isto kao za prve dvije utakmice. Imali smo više materijala i snimku utakmice koju su odigrali kod kuće s Dardom. Znamo što nas čeka, to je vruć domaći teren, a Alkar mnogo bolje igra doma nego vani. Ta momčad ima par iskusnijih igrača, odlična je šuterska ekipa i igra brzu košarku. Osim dva centra, svi su sposobni pogoditi tricu. Ako im se dozvoli 'divljanje', neće biti dobro", kazao je Pipan na konferenciji za novinare.

Pipan ističe dobre strane Alkara i napominje kako se radi o dobroj šuterskoj momčadi: "Mi moramo igrati svoju igru. Dobro smo trenirali, popravili smo neke greške koje smo radili u prve dvije utakmice. Nadam se da su momci shvatili neke stvari. Moramo odigrati dobru obranu kako bismo zaustavili Alkarove šutove za tricu. Moramo najprije igrati obranu jedan na jedan, a kasnije kolektivnu obranu uz pomaganje. Na ovoj će utakmici biti presudan skok, ne smijemo trčati i igrati bezglavo. Ne smijemo se upustiti u trku, nego mijenjati ritam i tempo. Nadam se novoj pobjedi."

Što se tiče ozlijeđenih igrača, zadarski trener nije htio otkriti o kome se radi, izuzev Olivarija, kojeg već neko vrijeme muči zglob desne noge: "Ima ozlijeđenih i bolesnih, ali nadam se da ćemo sve to uspjeti pokrpati do utakmice i da će svi istrčati na teren. Olivari je bio kod liječnika, malo se duže oporavlja od ostalih. Ima problema sa skočnim zglobom, kad počne raditi malo intenzivnije, odmah mu to natekne."

Što se napretka tiče, Pipan napominje kako stvari idu sporijim intenzitetom jer se radi o mahom mladim igračima: "Imamo određeni sistem rada u koji su uključene i teretana i preventiva te analiza i priprema utakmica. Igrači su profesionalci, moraju odrađivati svoje. Neke stvari idu na bolje, malo možda sporije no što smo očekivali. Ovo su mladi igrači, doživjeli su promjenu trenera, načina rada i kluba, tako da će možda nekima trebati malo duže da se prilagode. Ja kao trener nikad nisam u potpunosti zadovoljan, uvijek se može i raditi i igrati bolje", za kraj će Pipan.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.