PRVA POBJEDA
Šango hladan kao špricer, Zadrani zaledili Svjetlost Brod na - 21
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.10.2011 u 22:22.
ZDNews.hr

Franko Šango postigao je 17 koševa Foto: Arhiva (ZDS)


Zadrani napokon mogu odahnuti! Pobjedom nad Svjetlosti izabranici Aleša Pipana danas su uknjižili svoja prva dva ovosezonska boda, koji će im biti itekako važni u lovu na što bolju poziciju koja vodi u Ligu za prvaka.

Najbolji u redovima Zadra danas je bio jedan od najmlađih igrača u momčadi, 18-godišnji Franko Šango koji je za 23 minute provedene na parketu postigao 17 koševa, od čega pet trica. Po 11 koševa dodali su Goran Vrbanc, Ivan Batur i Ivica Radić, dok je goste predvodio danas vrlo dobri Matija Poščić sa 22 ubačaja.

Košarkaši Zadra sjajno su otvorili utakmicu drugog kola A1 lige protiv Brod Svjetlosti pred oko 1000 najvjernijih navijača. Prve koševe na utakmici za Zadrane postigao je danas borbeni Franko Kaštropil, koji nakon laganog polaganja postiže i dodatan koš s linije slobodnih bacanja.

NAJMLAĐI NAVIJAČI

Sredinom treće četvrtine na jugoistočnom dijelu tribine pojavila se mala skupina najmlađih pripadnika Tornada koji su svojim navijanjem, zajedno s onim starijima koji su bili na drugoj strani, 'kupili publiku' koja ih je u više navrata nagradila gromoglasnim pljeskom.
Tricom Gorana Vrbanca, kasnije i koševima Filipa Tončinića, Zadar odlazi na prvu dvoznamenkastu razliku (16:6), a dvije minute prije kraja prve četvrtine u igru je ušao i Ivan Batur koji nakon prvog kontakta s loptom pogađa tricu za 21:8, te dva koša nakon izborenog prekršaja. Posljednji napad u prvoj četvrtini imali su igrači Svjetlosti koji ne uspjevaju dati koš, pa se tako na kratki predah otišlo s rezultatom 23:12.

Početak druge dionice susreta Zadrani nisu započeli dobro. Gosti predvođeni svojim najboljim igračem Matijom Poščićem, kojemu se kasnije nadodao i Filip Bašljan, rade seriju 6:0, s druge strane Zadrani preko Ivanova, kasnije i Franka Kaštropila postižu svoje prve koševe u drugoj četvrtini.

Pri rezultatu 26:22 Zadrani rade seriju 7:0 preko sveprisutnog Kaštropila. Zadarskoj listi strijelaca ubrzo pridružio i talentirani krilni igrač Zadra Franko Šango koji u nepune dvije minute sam postiže 11 koševa, od čega tri trice, uz stopostotan učinak iz igre. Do kraja četvrtine Zadrani su zadržali prednost od čak 20 koševa razlike (44:24).

Treću dionicu susreta Zadrani su otvorili na najbolji mogući način, serijom 13:0. Nakon uvodnih koševa Ivana Tomeljaka za Svjetlost, Zadrani preko Ivice Radića, Gorana Vrbanca koji pogađa tricu i dodatno bacanje, kapetana Ive Ivanova i Marka Ramljaka koji postiže svoje jedine koševe na utakmici, odlaze na 59:31.

Koševima Tomeljaka i Mateja Karlovića koji postiže novu tricu Svjetlost smanjuje na 59:39. Ivan Batur nakon toga pogađa jedno slobodno bacanje, a Delaš zabija za 62:44. Dobra igra Zadra nastavila se do kraja četvrtine, pa su se tako u strijelce još upisali i Filip Tončinić s jednim košem i Ivan Batur koji pogađa tricu za 66-44.

I posljednja četvrtina protekla je u dominaciji domaće momčadi. Koševima Matije Poščića, kasnije i Tomeljaka, gosti iz Slavonskog Broda pokušavali su smanjiti prednost, no danas vrlo dobri Zadrani to im nisu dopustili. Pri rezultatu 75:54 Franko Šango još jednom hladnokrvno reagira i ubacuje svoju petu tricu, a do kraja utakmice za goste su se u strijelce upisali Filip Bašljan i Matija Poščić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.