Zadar protiv Svjetlosti
Pipan: "Spremni smo za utakmicu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.10.2011 u 14:25.
ZDNews.hr

Kapetan Zadra, Ive Ivanov Foto: Arhiva (ZDS)


Nakon što su košarkaši Zadra poraženi u prvom kolu A1 lige od Križevaca, igrači i stručni stožer okrenuli su se pripremama za novu utakmicu. Po prvi puta ove sezone Zadrani će istrčati pred svoje navijače u pohodu na toliko željene bodove.

Primarni cilj kluba i dalje je povratak u ABA ligu, kazao je Pipan na konferenciji za medije, te je dodao kako najvjerojatnije neće moći računati na svog glavnog igrača, Gorana Vrbanca, koji već neko vrijeme ima zdravstvenih problema.

"Pred nama je vrlo važna utakmica protiv Svjetlosti. Nakon posrtaja u Križevcima više nemamo pravo ni na jedan kiks. Upravo zbog toga je cijeli tjedan u našim redovima bila maksimalna mobilizacija. Pogledali smo još jednom utakmicu s Križevcima i analizirali je. Cijeli tjedan smo radili na bitnim detaljima koji igre u obrani i napadu. Mislim da smo potpuno spremni za sutrašnju utakmicu sa Svjetlosti."

O zdravstvenom stanju igrača i tome jesu li svi spremni za utakmicu sa Svjetlosti trener je kazao: "Imamo malih poteškoća s igračima, primjerice, Vrbanc ima temperaturu i ne trenira s momčadi već dva dana, Olivari još uvijek nije spreman za maksimalne napore. Također problema imaju Brnas i Batur. Brnas se oporavio, a još moramo vidjeti što će biti s Baturom. To nije nikakvo opravdanje, mi ćemo imati prijavljenih deset ili 11 igrača koji će biti spremni da dobijemo tu utakmicu."

U utakmicu Zadrani kreću prilično dobro upoznati s protivnicima: "Dobro, mi smo dobili jednu njihovu utakmicu koju smo i pogledali, no znamo sve njihove igrače individualno. Dosta su fizički jaki ispod koša, zasigurno će imati dosta igrača u rotaciji, ali i dosta centara koji imaju vrlo dobar šut s distance, a mogu pogađati i koševe za tri poena, tako da će trebati na to pripaziti. Normalno, skok u obrani će biti ključ do pobjede. Glavni igrač i nositelj igre Svjetlosti je Ivan Tomeljak, na kojega ćemo uistinu morati posebno pripaziti i zaustaviti ga."

Još je jednom Pipan naglasio kako je glavni cilj Zadra povratak u ABA ligu: "Otkako sam došao u Zadar, ponavljam da klub ima dva cilja. Prvi je povratak u ABA ligu, a drugi je da se kroz sve to klub konsolidira. Imamo momčad kakvu imamo, u skladu s financijskim mogućnostima. Rekao sam na početku, ovi momci trebaju malo više vremena. Trebamo podršku navijača, ali i strpljenja od svih u gradu. Vjerojatno će biti još poraza, no nitko ne želi gubiti. I mi smo nakon poraza u Križevcima bili vrlo tužni jer nismo očekivali da ćemo tako loše odigrati završnicu. Na greškama se uči. Mladim igračima je ovo bila svojevrsna škola i to se više neće ponoviti."

Od publike Zadar očekuje podršku od početka pa do kraja susreta: "Onaj tko prepozna ono što mi radimo, taj zna što je košarka i što se ovdje dešava. Ja ne mogu tražiti ništa, niti išta obećavati," za kraj će Pipan.

Utakmica Zadra i Svjetlosti igra se u dvorani Krešimira Ćosića u subotu s početkom u 19 sati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.