POBJEDA
Zadrani prvi uspjeli nadjačati Dinamo!
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 14.10.2011 u 20:43.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Arhiva


Iako je Dinamo pogotkom Fatosa Beqiraja poveo na Stanovima, Luka Begonja i Ivan Santini donijeli su preokret pa je hrvatski prvak morao potpisati prvu ovosezonsku ligašku kapitulaciju.

Oprez Dinamovog trenera Krunoslava Jurčića uoči gostovanja u Zadru pokazao se opravdanim. Domaćin je dobrom borbenom igrom zadao Zagrepčanima prvi prvenstveni poraz - na Stanovima je bilo 2:1.

Međutim, 15. minuta utakmice nije sugerirala takav rasplet jer su gosti svoju prvu pravu priliku na susretu pretvorili u vodstvo. Na pravom se mjestu našao crnogorski reprezentativac Fatos Beqiraj i matirao Antonija Ježinu, ali nakon toga Zadar je zaigrao bolje. Prvu je šansu za poravnanje propustio najbolji strijelac Zadra Ivan Santini, no on u 21. minuti glavom nakon udarca iz kuta promašuje gol Ivana Kelave, a Igor Banović zamalo je neprecizan sedam minuta poslije. Ipak, nagrada za zadarski trud stigla je u 41. minuti.

Tada raspoloženi Antonio Mršić pronalazi Luku Begonju, a njemu Kelava prvi udarac brani, ali je na odbijenu loptu nemoćan i Begonja trese mrežu za poravnanje.

U nastavku je Dinamo mogao do nove prednosti, ali se Ivan Krstanović ne snalazi dovoljno dobro u gužvi te ubrzo stiže kazna. Raspucani Santini pogodio je u 56. minuti iz slobodnog udarca, kada se lopta od vratnice odbila u mrežu na veliko veselje domaćih navijača.

Taj je pogodak ipak trgnuo Jurčićeve nogometaše. U igru je ušao i Mateo Kovačić, Dinamo je uspio pritisnuti Zadrane, ali do pogotka nije mogao. Najčešće je pucao Luis Ibanez, kako iz prekida, tako i iz igre, ali bez pravog učinka.

Najbliže su izjednačenju Zagrepčani stigli u 83. minuti poslije lijepog prodora Sammira, kada je potez previše povukao Kovačić, te u sudačkoj nadoknadi, kada je domaća obrana zaustavila udarac Jerka Leke.

Santini je u završnoj fazi utakmice imao priliku za još jedan pogodak, no neće previše žaliti - upravo je njegov, pokazalo se pobjedonosni, pogodak zasluženo srušio Dinamov prvenstveni niz nepobjedivosti. Osokoljeni Zadrani u idućem kolu idu na noge Cibaliji, a Dinamo se ponovno okreće Ligi prvaka i srazu s Ajaxom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.