LOŠE OTVARANJE PRVENSTVA
Zadar nokautiran u neizvjesnoj završnici
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.10.2011 u 23:22.
ZDNews.hr

Franko Šango Foto: Arhiva


Unatoč spektakularnoj najavi Zadrana kako u Križevce odlaze po svoja prva dva ovosezonska boda, izabranici Aleša Pipana poraženi su u prvom kolu A1 lige u Križevacima od istoimene momčadi rezultatom 78:76. Najbolji u redovima Križevaca bio je Glavinićsa 10 koševa i 6 skokova, 11 su dodali Žitko i Svoboda. U redovima poraženog Zadra, bolji od ostatka momčadi bio je Goran Vrban sa 17 ubačaja.

Što se minutaže igrača Zadra tiče, Batur u igri je proveo svega pet minuta uz dva postignuta koša. Isto toliko u igri je bio i Kaštropil, s jednakim učinkom kao i Batur. U igru nisu ulazili Brnas i Vlaić.

Furioznom serijom 8:0 momčad Tihe Bujana ostvarila je osjetnu prednost u prve tri minute, pa se tako na samom početku susreta vidjelo da se Zadrani neće olako prošetati Križevcima, kao što su najavljivali. Prvo je Čolak dvaput zabio, da bi domaći sastav koševima Glavinića, kasnije i Buve otišao na 8:0. Koševima Kaštropila, kasnije i Ramljaka, Zadrani su upisali svoje prve koševe na utakmici. Bilo je to sredinom prve četvrtine. Zadrani se tada polako bude, te koševima Ramljaka, kasnije i Delaša, vraćaju u utakmicu. Pri rezultatu 14:7, Ive Ivanov nakon iznuđenog faula pogađa dva bacanja. Nekoliko sekundi kasnije i Delaš zabija svoje prve koševe na utakmici. Zadrani do svog prvog vodstva na utakmici dolaze tek u 9. minuti kada Ivan Batur nakon faula Svobode pogađa dva bacanja za 14-15. Do kraja četvrtine Zadrani su zabili još četiri koša preko Delaša i Ivanova, s druge strane, domaći postižu tri, preko Svobode i Grgata koji pogađa jedno od dva bacanja.

U drugoj dionici susreta Zadrani su bili nešto koncentriraniji. Koševima Ivanova, kasnije i Tončinića, Pipanovi igrači odlaze na +5 (20:25), no s druge strane neumoljiv je bio Žitko koji prvo pogađa tricu, a kasnije i dva slobodna bacanja za 25:25. Koševima Ivice Radića Zadar opet odlazi na +4. Pri rezultatu 32:33, razigravač Zadra, Uroš Zadnik u dvije serije sa linije slobodnih bacanja postiže četiri koša za redom i Zadar ima prednost od pet koševa (32-37). Domaći ubrzo ubacuju u višu brzinu te koševima Ćuseka, kasnije i Žitka smanjuju na samo dva koša zaostatka. Pri rezulatu 35:39, svoje jedine koševe na utakmici upisao je mladi razigravač Zadra na posudbi u Križevcima, Roko Jurlina, koji pogađa tricu za 38:39. Koševima kapetana Zadra, Ive Ivanova u posljednjim sekundama, Zadar odlazi na veliki odmor s prednošću od pet koševa (35:43).

Na otvaranju treće četvrtine svoju prvu tricu na utakmici postigao je Goran Vrbanc. Jedno od dva slobodna bacanja pogodio je nedugo nakon toga Ivica Radić, da bi Zadrani nakon koša Gligore preko Vrbanca, koji postiže četiri koša u nepune dvije minute, otišli na +9 (42:53). S druge strane, Ivan Svoboda pogađa tricu, a zatim i polaže za 47:53. Koševima Ive Ivanova i Uroša Zadnika, kasnije i Vrbanca koji opet pogađa tricu, Zadar odlazi na +11 (49:61). Nakon koševa mladog Ivana Buve, Josip Glavinić pogađa dva slobodna bacanja, da bi Buva opet preuzeo stvar u svoje ruke, te sam postiže šest koševa u nizu. Iako su Zadrani imali +11 u ovoj četvrtini, ispustili su prednost, pa se tako u posljednju dionicu ušlo s rezultatom 60:64.

U posljednjoj dionici susreta, Zadrani su krenuli dobro. Serijom 6-0 (Zadnik, Delaš, Ivanov) odlaze na 60:70. Koševima danas nerješive enigme za Aleša Pipana, Josipa Glavinića, Križevci smanjuju prednost Zadrana. Svemu tome se pridodao Ivan Grgat, koji laganim košem smanjuje teškom mukom stečenu prednost Zadra na svega šest koševa (66:72). Do kraja utakmice, Zadrani nisu ostali mirni, već su podlegli pritisku i u neizvjesnoj završnici izgubili utakmicu sa dva koša razlike. Pri rezultatu 73:76, Hrkač pogađa tricu za izjednačenje. Koševima Glavinića Križevci dolaze do 78:76, a priliku za pobjedu Zadra propustio je u posljednjim sekundama utakmice Goran Vrbanc, koji promašuje tricu.

KK Križevci - KK Zadar 78-76 (17-19, 21-22, 22-23, 18-12)

KK Križevci: Svodoba 11, Hrkač 5, Glavinić 10, Buva 10, Žitko 11, Čusek 1, Sertić, Grgat 11, Jurlina 3, Gligora 4, Zrnić, Čolak 12.

Trener: Tihomir Bujan

KK Zadar: Šango, Delaš 8, Zadnik 14, Ivanov 15, Vrbanc 17, Radić 8, Batur 2, Brnas, Tončinić 7, Ramljak 3, Kaštropil 2, Vlaić.

Trener: Aleš Pipan

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.