PRESSICA UOČI PRVOG KOLA
Vrlo odlučni Zadrani najavljuju pobjedu u Križevcima
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 6.10.2011 u 16:51.
ZDNews.hr

Aleš Pipan, Goran Vrbanc i Ive Ivanov Foto: ZDS


Vrlo odlučni i rezolutni danas su bili predstavnici Košarkaškog kluba Zadar uoči utakmice prvog kola A1 lige u kojemu momčad Zadra gostuje u Križevcima. Oni koji su govorili na pressici, a to su bili trener Aleš Pipan, novopridošli šuter Goran Vrbanc i kapetan momčadi Ive Ivanov, jasno su dali do znanja da Zadar u Križevce odlazi jedino i isključivo po dva boda.

Da poraz od Jazina u posljednjoj pripremnoj utakmici još uvijek nije zaboravljen, naglasio je kapetan momčadi Ive Ivanov, koji je nakon novinarskog upita kako je poraz djelovao na momčad kazao da su Zadrani podcijenili protivnika. Napomenuo je da se to više ne smije dogoditi, kazavši da je bolje da se takav poraz dogodio prije,a ne usred prvenstva.

„Idemo na prvo gostovanje u Križevce. Znamo što nas tamo čeka, otprilike. Svima mora biti jasno da u ovoj ligi svi žele igrati napadački i pobijediti Zadra. S druge pak strane, mi tamo odlazimo po naša prva dva boda. Znamo njih isto kao što oni znaju nas, nema tu nekih velikih tajni. Baš kao i mi, i oni imaju kombinaciju mladosti i iskustva. Moram naglasiti i to da Križevci imaju nekoliko igrača koji imaju podosta kilometraže u nogama. Mislim da je za nas najvažnije da odigramo pravu, čvrstu i agresivnu obranu. Još uvijek se ne možemo u potpunosti osloniti na napad, pa je ključ uspjeha dobra obrana. Dakle, bez straha i hrabro, odlazimo u Križevce po dva boda“, kazao je trener Zadra, Aleš Pipan na pressici uoči Zadrovog gostovanja u Križevcima.

Ivanov: dalje boli poraz od Jazina

Pred kraj pressice, novinare je zanimalo kako kapetan Zadra gleda na poraz svoje momčadi od A2 ligaša u posljednjoj pripremnoj utamici. Ivanov je odgovorio da je momčad zatečena porazom, no napominje da je bolje da se taj poraz desio sad nego usred sezone. Dodao je i da se niti jedan protivnik ne smije podcijeniti.

“Ako se to trebalo dogoditi sada, onda je to dobro. Bolje sad nego usred sezone. Vidim da je dečke dosta pogodio taj poraz. Ovo je pouka da nikoga ne smijemo podcjenjivati. U svaku utakmicu moramo ulaziti sa sto posto angažmana, jer svaka momčad želi skinuti Zadra“, kazao je kapetan Zadra Ive Ivanov o neugodnom porazu Zadra od A2 ligaša Jazina u posljednjoj pripremnoj utakmici.

Kapetan Zadra, Ive Ivanov respektira Križevce i napominje da je momčad Tihe Bujana kvalitetna i dobro popunjena na svim pozicijama.

“Očekuje nas jako teška utakmica, Križevci imaju odličnu petorku, tu je na razigravačkoj poziciji Glavinić koji je igrao u Slovačkoj i Dubrovniku. Tu je i Luka Žitko, jako opasan šuter, tu je Zadranin Mladen Gligora, mladi Ivan Buva, igrač iz Cedevite, '92. godište i naravno tu su Frano Čolak i Ivan Grgat. Bit će stvarno teško, čeka nas vjerojatno paklena atmosfera jer je to njima (Križevcima, op.p) prva prvoligaška utakmica i sigurno je da taj grad i to mjesto živi za tu utakmicu. Kao što je trener rekao, sve kreće od obrane. Dat ćemo sve od sebe da postignemo što više lakih koševa“, kaže kapetan Zadra.

Novinare je zanimalo s kojom će (početnom) petorkom Pipan pokušati iznenaditi svog protivnika. Odgovor na to pitanje trener nije dao, već je kazao nije bitno koja momčad starta, već koja ostaje na parketu do kraja.

“Do utakmice s Križevcima imamo tri treninga. Moja navika nije da određujem petorku unaprijed. Prva petorka će se mijenjati. Na kraju nije ni bitno koja će petorka započeti utakmicu, već ona koja će ju završiti. Još ću nekoliko puta pogledati utakmice Križevaca, pa ću nakon toga znati kako ih napasti i kako se braniti“, kazao je Pipan.
Kada je riječ o ciljevima kluba, Pipan još jednom, po tko zna koji put ponavlja da je konačni cilj Zadra povratak u ABA ligu.

“Cilj Zadra je ući u Ligu za prvaka i da mladi igrači koji su s nama napreduju i da poprave svoju igru za 20 do 30 posto. U Ligi za prvaka, naravno, s nekim pojačanjima, cilj nam je da izborimo igranje u ABA ligi dogodine.“

Na novinarski upit što je sa prvim razigravačem, Urošom Zadnikom, koji nije nastupio na nekoliko utakmica radi zdravstvenih problema, trener Pipan odgovara da se Zadnik polako vraća u formu. No, još uvijek nije u potpunosti spreman.

“Zadnik je u srijedu prvi put u ovom tjednu trenirao. Mislim da je ta viroza koja ga je mučila napokon iza njega. Malo je oslabio jer je izgubio par utakmica i treninga. On još u vijek nije onaj pravi, ali nadam se da će nam u subotu pomoći koliko može“, kazao je za kraj svog izlaganja Pipan.

Novinare je zanimalo i kako se osjeća novopridošli Goran Vrbanc.

“Mislim da sam spreman, još tražim nekakvu formu u igri pet na pet, dakle na dva koša, no mogu slobodno kazati da sam fizički sam spreman“, kaže Vrbanc, koji bi se prema najavama trebao pojaviti na listi zadarskih igrača u subotu u Križevcima.

Utakmica Križevaca i Zadra na rasporedu je u subotu s početkom u 20 sati i 15 minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.