NOVI IGRAČ U KREŠINOJ DVORANI
Nakon ružnog poraza od Jazina, Zadar doveo Gorana Vrbanca
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 4.10.2011 u 15:01.
ZDNews.hr

Goran Vrbanc Foto: Cibona.com


Nakon jučerašnjeg katastrofalnog poraza od A2 ligaša Jazina u generalci, Košarkaški klub Zadar odlučio je dovesti novo pojačanje na šuterskoj poziciji. Riječ je o Goranu Vrbancu koji je lani nastupao za Cibonu.

Kako doznajemo od direktora KK Zadar, Branka Skroče, Vrbanc će sa Zadrom potpisati ugovor koji ga ne obavezuje na ostanak u Zadru do kraja sezone, već će, ukoliko dobije bilo kakvu unosnu ponudu, igrač moći otići iz Zadra bez odštete.

"Istina je, s Vrbancom smo se dogovorili oko svega. Njegova želja je da zaigra za Zadar dok mu ne dođe stigne nekakva bolja ponuda iz inozemstva. S druge strane, mi se nadamo da takve ponude neće biti, a ako je bude on je slobodan igrač. Goran će se popodne pojaviti u Krešinoj dvorani, pa ćemo nakon razgovora s njim biti pametniji."

Dovodite novog šutera u momčad koja vrvi bekovima. Samo po sebi se postavlja pitanje što je s Ivanom Baturom i ostalim igračima na vanjskoj poziciji?

"Jučer ste i sami imali prilike vidjeti da mi šutera nemamo. Ono što imamo je u grču, pa bi ih tako dolazak Vrbanca u najmanju ruku trebao razdrmati. Goran je po prirodi klasični šuter i mi se nadamo da ćemo s njim popuniti rupu koju sad imamo na toj poziciji. Ako sve bude teklo po zacrtanom planu, on bi za nas trebao nastupiti već u subotu protiv Križevaca", kazao je Skroče o Vrbancu.

Što se Ivana Batura tiče, Skroče vjeruje da se radi o mladom najtalentiranijem igraču u momčadi, no napominje da Batur već neko vrijeme spava i ne pruža ono što struka kluba od njega očekuje.

"Što se Batura tiče, mi ne znamo što se s njim događa. Što više igra, ima manji učinak. Protiv Kvarnera i Slovana smo postizali uglavnom koševe iz reketa, tako da teško dajemo koševe s malo veće udaljenosti. Ja vjerujem u Batura. On je naš najperspektivniji igrač i nadam se da će se što prije probuditi i početi davati ono što svi od njega očekujemo. Nedavno je imao virozu, no to je već odavno iza njega, pa ne znam o čemu se konkretno radi. Na treninzima to izgleda dobro, no kad dođe utakmica, to je sasvim druga priča. Dobro je da je tako dok nisu počele utakmice koje nam doslovce život znače," rekao je direktor.

Skroče se osvrnuo i na ostale mlade igrače, kazavši da svi prolaze kroz očiglednu krizu.

"Svi mladi igrači prolaze kroz krize, tako i Marko Ramljak, Franko Šango i Šime Olivari također prolaze kroz određenu vrstu krize što je vidljivo. Utakmica protiv Jazina bila je izrazito loša za nas. Ne znam da li su naši igrači olako shvatili Jazine, no obično tako odreagiraju kad se loše postave prema svom protivniku. Ako je tako onda je to puno manji problem, jer su svi ti igrači u ostalim utakmicama pokazali da mogu odigrati na dobroj razini. Vjerujem da je ovo jučer bilo samo jedno loše popodne", za kraj će Skroče.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.