PORAZ U GRADSKOM DERBIJU
Generalka: Zadar poražen od Jazina 84-87
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.10.2011 u 20:54.
ZDNews.hr

Ante Delaš Foto: Imageshack.us (img41.imageshack.us/img41/1139/delas2.jpg)


Košarkaši Zadra poraženi su u posljednjoj pripremnom utakmici (zatvorenoj za javnost) od lokalnog A2-ligaša Jazina rezultatom 87-84. Iako su Zadrani na ulasku u posljednju dionicu susreta imali +14, nisu uspjeli sačuvati teškom mukom stečenu prednost. Za napomenuti je i da su Zadrani igrali bez prvog razigravača Uroša Zadnika, ali to se može uzeti samo i jedino kao izlika, jer je njegova zamjena, Ante Delaš odigrao na visokoj razini postigavši 31 koš. Pobjednike gradskog derbija predvodili su Šime Špralja sa 25 i Pankracije Barać sa 22 ubačaja, sve redom bivši igrači Zadra.

Da Zadrani neće olako doći do pobjede pokazale su prve minute susreta. Nakon uvodnih 0-2 za Jazine, Zadrani su krenuli sa serijom 6-0 preko Ivanova i Tončinića. S druge strane, Jazine su držale priključak preko danas nerješive enigme za trenera Zadra Aleša Pipana, Pankracija Baraća i Šime Špralje. Zadrani su dvije minute prije kraja prve četvrtine, pri rezultatu 22-11 imali 11 koševa razlike, no momčad Jazina vraća se u 'život'. Sa zvukom sirene Mate Anđelić pogodio je tricu za 25-19.

Ni u drugoj četvrtini Zadrani nisu pokazali puno bolju igru od Jazina, čak štoviše, momčad trenera Perinčića došla je do izjednačenja (28-28) početkom druge četvrtine. Ipak tricom Delaša, kasnije i koševima Vlaića, Zadar odlazi na 41-32. Do kraja četvrtine Zadar je ostao u prednosti od 9 koševa (50-41).

Pretposljednja dionica protekla je u djelomičnoj dominaciji Zadra. Nakon uvodnih koševa Delaša, Ercegović sam postiže 5 koševa u nizu (od čega je bila i jedna trica). S druge strane, za Zadrane koševe postižu Ivanov, koji pogađa koš i dodatno bacanje, kasnije i Delaš koji nakon faula na trici stavlja sva tri slobodna bacanja. Do kraja utakmice, Franko Šango, jedna od svjetlijih karika današnjeg Zadra, također sam postiže 6 koševa u nizu za 69-55.

Posljednja dionica susreta pripala je danas nevjerojatno motiviranim igračima Jazina. Za 10 minuta Zadrani su postigli svega 15 koševa, dok je momčad Jazina za isto vrijeme postigla čak 28 koševa. Jazine su četvrtinu otvorile koševima Hrvoja Perinčića, nekadašnjeg kapetana Zadra. Nakon koševa Šanga za 72-57, Barać i Špralja postižu 4 koša za Jazine. Pri rezultatu 74-66, Šango stavlja novu tricu za Zadar, dok s druge strane Špralja neometan polaže za 77-68. Šango onda opet uzima stvar u svoje ruke i pogađa novu tricu, no s druge strane su bili raspoloženiji igrači Jazina koji preko Baraća, kasnije i Ljubičića (9 koševa) dolaze u vodstvo od 82-83. Zadar opet vodi nakon koševa Radića (84-83), no s druge strane priseban je Barać koji sjajno pogađa za novo vodstvo Jazina, 84-85. Nakon time-outa, Zadar radi taktički prekršaj nad Andrijom Hotijem koji mirne ruke pogađa oba bacanja za pobjedu Jazinama nad Zadrom 84-87.

Treneru Zadra, Alešu Pipanu tako je do otvaranja PH ostalo vrlo malo vremena kako bi unaprijedio igru svoje momčadi. Jer, ako Zadar želi do pobjede u Križevcima, na vrućem gostovanju će morat pokazati bitno drugačiji pristup i angažman, ako hoćete i voljni segment - u svim segmentima igre.

KK Zadar - KK Jazine 84-87 (25-19, 25-22, 19-14, 15-28)

KK Zadar: Smolić, Delaš 31, Batur 1, Brnas 1, Ramljak, Radić 9, Šango 17, Olivari 5, Ivanov 9, Tončinić 7, Kaštropil 2, Vlaić 2.

KK Jazine: Pelczmann, Hoti 6, Kaštropil, Perinčić 10, Anđelić 6, Ljubičić 9, Barać 22, Špralja 25, Baždarić 2, Ercegović 7, Škara.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.