1. HNL
Santini ostavio bodove u Stanovima
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 25.9.2011 u 14:54.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Arhiva (Tportal)


U devetom kolu domaćeg nogometnog prvenstva nogometaši Zadra na domaćem su terenu svladali Zagreb rezultatom 1:0. Jedini pogodak djelo je najboljeg strijelca lige Ivana Santinija koji je u prvom dijelu realizirao jedanaesterac, napravljen upravo na njemu.

Na zadarskom stadionu danas je na rasporedu bio ogled između domaćeg sastava i gostiju iz Kranjčevićeve. Nakon 90 odigranih minuta više razloga za zadovoljstvo imaju domaći navijači jer su igrači pod vodstvom Dalibora Zebića pogotkom s bijele točke Ivana Santinija došli do tri vrijedna boda u borbi za ostanak.

Početak dvoboja u Zadru nije donio posebno visok ritam, a prva opasnost viđena je pred vratima domaćeg sastava. U 13. minuti s desetak metara iskosa svoj udarac je okušao Begonja, a nakon toga igra se malo razbuktala. Desetak minuta poslije Ježina je spasio domaćine, a u 31. je Zagreb spasila vratnica.

Iz daljine je potegao Ivan Santini i pogodio okvir gola, dok je pokušaj Nikšića nedugo potom na drugoj strani otišao tik uz okvir gola. No, rezultat se nije mijenjao sve do 43. minute. Stipe Lapić je u kaznenom prostoru srušio Santinija, a prvi topnik lige je s 11 metara bio siguran i donio vodstvo domaćinima.

U drugi dio gosti su tako ušli s minimalnim zaostatkom, ali unatoč pokušajima nisu uspjeli uspostaviti dominaciju na travnjaku. Zaprijetili su iz nekoliko prekida, ali obrana Zadra je bez većih problema rješavala sve opasnosti. Tako se nastavilo sve do isteka 90. minute, nakon koje su Zadrani visoko uzdignutih ruku napustili teren slaveći treću ovosezonsku pobjedu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.