KIŠA GOLOVA
VIDEO Hat-trick Santinija, jadranski derbi bez pobjednika
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 12.9.2011 u 0:20.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Tportal.hr


Igrači Zadra i Rijeke odigrali su večeras na Stanovima jednu od najljepših utakmica ove sezone. Već sad se može tako okarakterizirati jer su gledatelji vidjeli čak osam pogodaka, između ostalog i hat-trick Ivana Santinija.

Zadrani koji su se večeras odlučili pohoditi Stanove zasigurno mogu biti zadovoljni viđenim unatoč tome što domaćini nisu došli do punog plijena. Nogometaši obje momčadi ponudili su im osam pravilno raspoređenih pogodaka i još mnoštvo lijepih poteza, a posebno treba izdvojiti trostrukog strijelca Ivana Santinija.

Već je sam početak susreta donio niz zanimljivih događaja na zadarskom stadionu. U trećoj minuti Antonini Čulina je iskoristio nesmotrenost domaće obrane i pogodio za 0:1. No, već u sljedećem napadu Ivan Santini je na drugoj strani postigao svoj četvrti ovosezonski pogodak i poravnao rezultat.

Međutim, tu nije bio kraj pogocima u prvih deset minuta jer je samo dvije minute poslije izjednačujućeg gola Santini i drugi put poentirao pored Lisjaka za 2:1. Banović je gurnuo loptu do zadarskog napadača, a ovaj je malo iskosa s desne strane pogodio mrežu gostiju.

Minimalna prednost domaćina trajala je samo pet minuta jer u 11. minuti obrana Zadra ponovno nije uspjela otkloniti opasnost i Meksikanac Alferez je zabio svoj prvi pogodak u 1.HNL po dolasku u Rijeku. Bez obzira na navijačko opredjeljenje bilo je to lijepih desetak minuta za nešto više od 2000 gledatelja na Stanovima.

U 25. minuti opasno su živjeli domaćini, ali Alferez i Stepčić nisu uspjeli dobro zahvatiti loptu koja je lutala domaćim kaznenim prostorom, pa je situaciju raščistio Bilaver. No, nitko deset minuta poslije nije mogao spriječiti Mršića da ponovno dovede domaćine u vodstvo. Poslije lijepe akcije Begonje i Santinija ofenzivni veznjak je svladao gostujućeg vratara.

S rezultatom 3:2 se otišlo na odmor, a brzo po izlasku iz svlačionica Zadrani su ponovno razveselili gledatelje. Sudac je u 49. minuti pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Čavala na Vasilju, a s nje je precizan bio Ivan Santini i tako došao do hat-tricka.

Prednost od dva pogotka Zadra potrajala je tek devet minuta jer je u 58. minuti Rijeka došla i do trećeg pogotka. Prekrasan pogodak postigao je udarcem s 25 metara iskosa s lijeve strane Kristijan Čaval i ponovno vratio dvoboj u neizvjesne vode. Nekoliko minuta poslije, u 70., pokazalo se da gosti neće tako lako odustati od bodova na Stanovima.

Antonini Čulina je bio u izglednoj poziciji i nakon lijepe akcije je odlično proigrao Gutierreza koji iz prve pogađa mrežu Ježine za 4:4. Vidjelo se već tad da bi se riječko ulaganje u meksičke igrače moglo isplatiti klubu s Kantride.

Do kraja dvoboja gosti su mogli doći i do punog plijena, ali je odličan udarac glavom Alfereza u 83. minuti vrlo lijepo obranio Ježina. Nekoliko minuta potom Kreilach je iz dobre pozicije iz slobodnog udarca pogodio tek živi zid.

U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo gužvu u kaznenom prostoru Rijeke, ali je opasan ubačaj Bilavera gostujuća obrana ipak izbacila. Na kraju je završilo podjelom bodova iako su obje momčadi ulagale dodatne napore da dođu do pobjede.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.