NOVI ŠAMAR HRVATSKOJ KOŠARCI
Hrvatska poražena od Bosne i Hercegovine 92-80
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 4.9.2011 u 21:57.
ZDNews.hr

Dontaye Draper Foto: Yasuyuki Nagatsuka (SportNet.hr)


"Bosnom behar probeharao" pjevali su na tribinama u dvorani u Alytusu razdragani bosanskohercegovački navijači, ali život je i ovog puta razočarao hrvatske košarkaške navijače. Bosna i Hercegovina na krilima briljantnih Teletovića i Domercanta potpuno je razbila Vrankovićeve trupe i drastično nam umanjila šanse za prolazak u drugi krug.

Već samo otvaranje utakmice pokazalo je da Hrvatska nije koncentrirana kao jučer, Mirza Teletović punio je naš koš s koje god pozicije je stigao. Dobra stvar je što smo kroz BiH obranu prolazili kao kroz švicarski sir i tako smo držali rezultat u egalu. Teletović je do kraja četvrtine zabio 15 od 28 poena svoje momčadi. S naše strane Draper je nastavio u istom ritmu dijeliti asistencije svojim suigračima. Obrane se nisu igrale, utakmica je više podsjećala na lokalni hakl, nego na Eurobasket.

U drugoj četvrtini razigrali su se Đedović i Ikonić te "dali ruku" Teletoviću koji ipak nije mogao sam protiv Hrvata. Josip Vranković krenuo je s rotacijama, ušli su Stipčević i Rudež, ali ništa dobroga nisu donijeli. Obrana je ostala porozna, dok smo u napadu promašili 11 trica dok je protivnička momčad bila u bonusu. Semafor je na poluvremenu pokazivao 43:36 za naše susjede, a Hrvatska je opet pokazala svoje "drugo lice"

Drugo poluvrijeme otvaramo s dvije dobre obrane i odličnim kontrama za 7:0 seriju kojom dolazimo na 43:43. Čini se kako se Vrankovićeva momčad probudila i počela preuzimati konce igre u svoje ruke, no krivo nam se čini. BiH se na krilima Bavčića i Đedovića ponovno domogla prednosti, a da stvar bude gora razigrao se i Domercant, pa su Hadžićevi izabranici uskoro došli na najvećih devet poena prednosti (61:52). Najpozitivnija stvar u tom periodu igre za naše igrače je što je Popović prekinuo stravični niz od 17 uzastopnih promašenih hrvatskih trica, no njegova dva dalekometna projektila i Markotin koš sa zvukom sirene bili su dostatni tek da smanjimo na 59:64 nakon isteka 30 minuta.

U posljednjoj četvrtini hrvatska tragedija se nastavlja. Nizaju se naši promašaji izvana, a Domercant i Teletović pune naš koš kako im padne napamet te Bosna i Hercegovina je nešto manje od sedam minuta prije kraja na ogromnih 76:61. Još gore od samog rezultata izgledala je naša igra te je prilično izvjesno bilo kako nekog velikog preokreta neće biti. Konačnih 92:80 još ne dočarava dovoljno koliko je BiH bila bolja od Hrvatske u ovom susretu.

Teletović je susret okončao s 26 poena i devet skokova, a Domercant 23 poena i sedam skokova. U našoj reprezentaciji koja je šutirala trice 4/24 (Markota 0/7, Bogdanović 0/5), Tomić je ubacio 23 poena (10/14 iz igre), Draper osam uz devet asistencija i šest skokova, Bogdanović 16, a Simon 11 uz pet skokova.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.