POVUKLI POPOVIĆ I TOMIĆ
Pobjeda Hrvatske za povratak samopouzdanja
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 3.9.2011 u 18:15.
ZDNews.hr

Marko Popović Foto: Yasuyuki Nagatsuka (SportNet.hr)


Hrvatska je konačno odigrala jednu bolju utakmicu na Europskom prvenstvu u Litvi i pobjedom protiv Crne Gore vratila samopouzdanje uoči završnih borbi u skupini. Iako je u završnici susreta bilo malo nervoze, predstava Hrvatske večeras je bila uvjerljivija od samog rezultata...

Hrvatskoj reprezentaciji protiv Crne Gore trebala je pobjeda, ali možda još i više jedna uvjerljiva predstava koja bi vratila brzo izgubljeno povjerenje navijača i cjelokupne javnosti. Nakon iznenadnih pobjeda Finske i Makedonije tijekom dana, bilo kakve kalkulacije postale su besmislene.

Vidjelo se već na otvaranju da je to bila jedna drugačija, bolja Hrvatska u odnosu na ono što smo pokazali u prve dvije utakmice. Posebno je inspiriran bio tandem Popović - Tomić, za čija napadačka rješenja Crnogorci nisu nalazili odgovor.

Krajem prve četvrtine Hrvatska je povela 20:11, a najjači crnogorski aduti Peković i Dašić bili su potpuno isključeni. U drugu četvrtinu ušli smo s +8, a Tomićevu odličnu partiju i "teroriziranje" sporih crnogorskih centara dopunio je Popović s tri trice za prednost 37:28 u 15. minuti. Crnogorci su se opet primaknuli na -4, a hrvatska igra u poluvremenu bila je uvjerljivija od rezultatske prednosti na odmoru.

U trećoj četvrtini Tomić i Popović nastavili su "privatizirati" situaciji na parketu. Popović s dvije trice, a Tomić s laganim rješavanjem svih napadačkih ideja, hrvatska je prednost u čas otišla na uvjerljivih 60:45 na sredini treće četvrtine. Opet smo do posljednjeg odmora malo popustili, pa su Crnogorci do posljednje četvrtine prepolovili taj zaostatak.

Simon je posljednju četvrtinu otvorio s četiri poena za 71:62, a Peković je svoje prve poene iz igre ubacio tek u 34. minuti. No, ipak nije moglo bez problema. Nove Popovićeve trice zadržale su nas na 80:70 (35.), ali tri i pol minute nakon toga više nismo poentirali. Stigli su Crnogorci na 80:77, činilo se da nas opet čeka drama.

Draper je promašio šut minutu i pol prije kraja, ali i dohvatio odbijenu loptu za drugi napad, koji su potom večerašnji junaci Popović i Tomić pretvorili u 82:77 minutu prije kraja i konačnu potvrdu naše pobjede.

Lakše se diše, Hrvatska je pobjedom vratila samopouzdanje i vjeru da se ipak može bolje igrati i osigurati plasman u drugi krug već sutra protiv Bosne i Hercegovine. Uz ovakvog Tomića (26 poena, 8 skokova, 4 asistencije), Popovića (23 poena, 4 asistencije) i Drapera (9 poena, 12 asistencija, 4 skoka), Hrvatska se ima čemu nadati u nastavku natjecanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.