1. HNL
Begonja i Jelić za susjedski remi
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 21.8.2011 u 13:26.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Svakom po bod. Konačan je to ishod susjedskog derbija na Šubićevcu (1:1). U utakmici u kojoj je bio perioda negledljive igre, poveli su gosti preko Begonje u prvom dijelu. Sve do 20 minuta prije kraja gosti su držali tri boda, a onda je pogodak najboljeg igrača utakmice Dražena Jelića sve preokrenuo u korist domaćina. Ali iako je prilika bilo i da sva tri boda ostanu na Šubićevcu, mreže se više nisu tresle. Završilo je podjelom bodova, ishodom kojim su daleko zadovoljniji Zadrani.

Već u petoj minuti domaćini su imali odličnu priliku. Jelić je dobio zračni dvoboj s braničem gostiju, Georgievski je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i umjesto da puca odlučio se na asistenciju. Obrana Zadrana dobro je reagirala, a da je Georgievski umjesto asistencije pucao moglo je biti i puno više problema za Ježinu. Tri minute kasnije, poslije auta Goluba, lopta je stigla do Bačelića-Grgića koji nije uspio dobro zahvatiti loptu i ozbiljnije zaprijetiti.

Zadrani su se prvi put u prvom poluvremenu javili u 25. minuti, tri minute nakon što je sudac Strahonja prekinuo igru na minutu ne bi li se igrači osvježili. Greška Fuštara domaćine na sreću nije skupo stajala, Santinijev udarac bio je preslab da bi se savladao Blažević. I onda su u 33. minuti Zadrani iznenađujuće poveli. U najmanju ruku dvojben prekršaj dosuđen je za goste, prekid je izveo Mršić koji gađa same rašlje, domaći kapetan paradom vadi loptu, ali na odbijanac domaća je obrana zaspala, ne i Begonja koji iz blizine pogađa za vodstvo Zadrana na Šubićevcu.

Nešto kasnije iz slobodnog udarca uzvratio je Bačelić-Grgić, ali Ježina je loptu poslao u korner. U istoj je minuti, 39., pokušao i Jelić, no, centaršut Goluba poslao je ravno u zadarskog vratara. I na samom isteku prvog poluvremena Narančasti su imali odličnu priliku: Jelić je još jednom dobio zračni duel, lopta je stigla do Bačelića-Grgića koji iskosa s lijeve strane pokušava pogoditi bliži kut, neuspješno.

Zadovoljni vodstvom iz prvog dijela Zadrani su dominaciju prepustili domaćinima orijentiravši se na kontre. Tako su u 50. i 57. minuti imali dva odlična ubačaja s lijeve (Vasilj), odnosno desne strane (Bilaver), ali Santini ih nije uspio materijalizirati. U 68. minuti prva opasnije akcija domaćih u nastavku: Medvid je ubacio, a Georgievski s ruba kaznenog prostora pucao visoko preko gola. Ali samo dvije minute kasnije ipak izjednačenje: Medvid je još jednom poslao dugu loptu prema Jeliću koji je bio u kontaktu sa zadarskim stoperom Jonjićem, domaći napadač pao je na rubu kaznenog prostora, a sudac Strahonja pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je upravo Jelić.

Taj je pogodak trgnuo Šibenčane. Samo četiri minute kasnije ponovno je Medvid ubacio, Jelić je pucao glavom, no, pored gola. I u 77. minuti Jelić je primio dugu loptu, pucao, Ježina je obranio, a na drugoj stativi ispred samog Georgievskog očistio je Vasilj. Pitanje je što bi bilo da se, umjesto udarca, Jelić odlučio za asistenciju. Pokušao je Georgievski atraktivno, škaricama, u 78. minuti, no, Ježina nije morao intervenirati.

Šest minuta prije kraja utakmice sreća se osmjehnula Zadranima, i to u dva navrata. Medvid je opet ubacio, Jelić iz teške pozicije glavom pogodio okvir gola, lopta je pala na metar – dva od gol linije, do Plazibata koji iz takve situacije ne uspijeva pogoditi mrežu gostiju. Zadrani su do kraja utakmice zaprijetili tek jednom, stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih, ali nije bilo konkretnije prijetnje. Jest zato na drugoj strani, no, ni ovoga puta Plazibat nije uspio utjecati na konačan ishod utakmice.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.