PRIPREME KOŠARKAŠA ZADRA
Zadnik, Kaštropil i Čiklić najviše pokazali prvi dan
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 16.8.2011 u 23:47.
ZDNews.hr

Branko Skroče Foto: Arhiva (ZDS)


Jurlina i Mikulić ne ostaju u Zadru

Iako je trener Pipan na treningu Zadra danas očekivao mladog razigravača Ivana Mikulića, on se nije pojavio na pripremama, baš kao ni Roko Jurlina, koji će sljedeću sezonu provesti u Križevcima. Prema riječima sportskog direktora Branka Skroče, Mikulić kao slobodan igrač odlazi u Široki.
Košarkaši Zadra odradili su danas prva dva treninga pod vodstvom novog trenera Aleša Pipana. Na oba treninga prisutan je bio i sportski direktor kluba, Branko Skroče koji vjeruje da su uspjeli složiti solidnu momčad.

- Na treningu trenutno imamo 16 igrača, njih pet su na probi, a 11 je naših igrača koji su pod ugovorom. Iako je rano govoriti o prvim dojmovima, vidljivo je da su neki igrači radili za vrijeme ljetne pauze. Neki su došli više, a neki manje spremni. Zato ćemo na kraju tjedna kad trener ode s reprezentacijom na Eurobasket napraviti testiranja da vidimo koliko su spremni, da se drugi tjedan možemo spremiti toj fizičkoj pripremi - kaže Skroče i spominje talentiranog razigravača Uroša Zadnika i iskusnog Franka Kaštropila.

- Kaštropil je doveden da bude stup u obrani i napadu, a Zadnik kao jedan mlad, ali iskusan playmaker s trogodišnjim igranjem u slovenskoj ligi, da može organizirati našu igru. Mislim da je on već s prvim treninzima pokazao da će biti od velike pomoći ovoj momčadi.

17 igrača na pripremama

Na prozivci Zadra pojavili su se sljedeći igrači:

Antonio Vlaić, Ante Smolić, Ante Delaš, Ivan Batur, Šime Olivari, Franko Kaštropil, Ivica Radić, Uroš Zadnik, Toni Brnas, Franko Šango, Roko Čiklić, Josip Pelczmann, Nikola Vladović, Henrik Širko, Jurica Dražović, Krešimir Knez i David Škara (odradio samo jutarnji trening).
Zadru fali četvorka

- Prema svemu što smo vidjeli, fali nam jedna četvorka i tu pokušavamo nešto kvalitetno riješiti. To je jedna osjetljiva pozicija. Bili bi zadovoljni kad bi tu uspjeli dovesti nekog malo iskusnije igrača, po mogućnosti Zadranina. To bi bilo idealno, ako je moguće - kazao je Skroče.

Dok nema Pipana, Matulović će voditi treninge

- Trenera Pipana neće biti dva tjedna, on odlazi u subotu. Ukoliko Poljska ispadne u prvom krugu, što je izgledno, trener će se vratiti 7. rujna kod nas i imali bi ga za stalno do kraja sezone. Dok on bude na turniru, momčad će voditi Ante Matulović , kao njegov prvi pomočnik u ulozi prvog trenera.

Profesor Akrap

- S nama će na pripremama biti i i profesor Akrap iz Splita (kondicijski trener), kojega pokušavamo angažirati da ovu momčad što je moguće bolje fizički pripremi.Mi se nadamo, željno iščekujem Upravni Odbor da elaboriram zašto je upravo stručnjak poput profesora Akrapa potreban ovoj momčadi. To je i prvi trener odmah prepoznao i mislim da bi ga morali angažirati. Njegovo iskustvo je neprocjenjivo. Pored rada u Hajduku radio je i s puno atletičara. Radio je i s engleskim sprinterima koji su u to vrijeme bili čak i prvaci Europe - za kaj će Skroče.

Čiklić odskače najviše od igrača s probe

Dodajmo ovome za kraj kako su na današnja dva treninga, od potpisanih igrača najviše odskakali Uroš Zadnik, mladi slovenski razigravač, te Franko Kaštropil. Od igrača koji su pozvani na probu najviše je odskakao Roko Čiklić, koji je s lakoćom odrađivao sve Pipanove zadatke.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.