1. HNL
Santini s dva pogotka utišao Varaždin!
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 8.8.2011 u 1:04.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Arhiva


Ni nakon domaćeg susreta protiv Zadra Varaždinci se nisu maknuli s nule te su uvjerljivo posljednja ekipa na tablici 1. HNL. Zadarski je junak svakako Santini, strijelac dva pogotka gostiju.

U utakmicu protiv Zadra Varaždinci su krenuli bez dva važna igrača. U vrhu napada nije bilo Vugrinca, koji se još nije oporavio od ozljede koju je zadobio protiv bukureštanskog Dinama, pa je na njegovom mjestu igrao Sačer, dok je njegovu desnu stranu popunio novopridošli Trojak.

Također, na golu nije bilo Krkleca, koji je danas dobio uklještenje leđnog živca, a na njegovom se mjestu našao 18-godišnji Ante Mrmić, pošto se Dreven još vraća u formu nakon što mu je slomljena ruka.

Iako su gosti u Varaždin stigli osokoljeni pobjedom protiv Hajduka, u prvom poluvremenu su domaćini dominantna ekipa. Tako prvi udarac na varaždinski gol bilježimo tek u 15. minuti, do kad su Varaždinci već upisali četiri odlične prilike.

Dvije su krenule od Trojaka a dvije od Tkalčića, no Golubar i Sačer ne uspijevaju matirati golmana Ježinu. U 12. minuti Varaždinci su morali napraviti i prvu izmjenu, jer je Jonjić udario Gluhaka i raskrvario ga, pa je na njegovo mjesto ušao Lončar.

Nakon svog prvog udarca na domaći gol, kad je pucao Mršić iz daljine, Zadrani su odmah izveli i dobru akciju, Santini je prošao na desnoj strani i ubacio pred varaždinski gol, a golman Mrmić je nesiguran, pa je Mršić umalo utjerao loptu u mrežu.

Varaždinci nastavljaju s dominacijom, ali im u 30. minuti slijedi hladni tuš, a Zadrani iz prilično neopasne situacije dolaze do pogotka. Nakon dodavanja na domaćoj polovici Surać je pronašao Santinija, koji se izvukao iz gužve i matirao Mrmića za 0:1.

Šest minuta kasnije, već je 0:2, Bilen loptu nabacuje na 16 metara Varaždina, a Santini je škaricama šalje u gornji kut Mrmićevog gola.

Do kraja poluvremena prilike za Varaždince iz prekida, bez promjene rezultata. Zadar pak je ostao s igračem manje, kad je Jonjić dobio kartu za prijevremeno tuširanje zbog prigovaranja sucu.

U drugom se poluvremenu dugo čeka na pravu akciju, Zadrani su sve zatvoreniji a Varaždinci imaju poluprilike preko Golubara i Aganovića te slobodnjaka Šafarića. Domaći je trener tada u igru ipak uveo Vugrinca, i izvadio Trojaka, a taj je potez urodio plodom u 74. minuti. Šafarić iz kornera šalje odličnu loptu, Vugrinec je zaustavlja prsima i šalje u mrežu iza Ježine, za smanjenje na 1:2.

Do kraja utakmice Varaždinci nisu uspjeli (barem) poravnati, pa ostaju jedini klub koji još nije došao do bodova ove sezone.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.