PRVA HNL
Majstorskim zgoditkom Ivana Santinija Zadar svladao Hajduk 1:0!
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 31.7.2011 u 23:52.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: ZadarSport (arhiva)


Hajduk je pred uzvrat sa Stokeom odigrao vrlo lošu utakmicu i u gostima kod Zadra upisao drugi poraz u samo četiri dana. Dok su Splićani u prvom dijelu nešto i odigrali, u drugom skoro da nisu ni postojali, što je svakako i zasluga odlično organizirane zadarske momčadi.

Hajduk se u Zadru proveo kao "bos po trnju" i ostao bez unaprijed upisanih bodova. Loša predstava Hajduka nikako ne umanjuje dobru zadarsku koji su prikazanim na terenu ipak zasluženo došli do tri boda.

Hajduk se u samom uvodu nametnuo Zadru, ali prvi opasan udarac bio je onaj Jerbićev u sedmoj minuti, međutim, siguran je bio vratar Kalinić. Odgovor Hajduka stigao je dvije minute potom, a nakon brzog kontranapada, Vukušić je izašao sam pred zadarskog vratara, pucao s 12 metara pod prečku, ali sjajnom intervencijom istaknuo se Antonio Ježina.

Konstantno je prijetio Hajduk u tom periodu pa bilježimo i pokušaje Ljubičića s vrha šesnaesterca u 14., kao i udarac glavom Vejića u 17. minuti. Opasno je Zadar živio samo dvije minute potom kada Tomasov koristi grešku Vasilja te iz odlične prigode puca pored gola.

Zadar se nije povukao pred Splićanima, a hrabra igra nagrađena je s čak pet kornera u prvih pola sata i nekoliko vrlo dobrih pokušaja prema golu Hajduka.

Posljednjih 15-ak minuta prvog dijela igralo se većinom između dva kaznena prostora, a Zadar je taj dio bio potpuno ravnopravan gostima iz Splita s nešto više udaraca prema golu i većim posjedom lopte.

U 48. minuti dvojbena odluka suca Pristovnika, nakon rušenja Tomasova u šesnaestercu Zadrana, isti je ostao nijem. Na drugoj strani brza reakcija Zadrana i prekrasan zgoditak Santinija u 50. minuti. Dugu loptu uputio je Bilaver, Vejić krivo procijenio putanju i ostao prekratak, a Santini između dva braniča poentira za 1:0.

U prvom napadu nakon primljenog gola, James je ubacio na sedam metara od gola Zadrana, a dobar pokušaj glavom Ahmada još boljom reakcijom brani Ježina. U narednim minutama Hajduk je pojačao pritisak, a jedni dobar udarac iz tog perioda djelo je Trebotića iz 64. minute.

Mogli su Zadrani, ni krivi ni dužni, zaključiti utakmicu u 75. minuti kada je Kalinić fantastičnom reakcijom spasio siguran autogol, nakon još jedne loše reakcije Vejića.

Iako se Hajduk trudio pritisnuti Zadrane i doći barem do boda, završnica susreta nije ponudila takav rasplet i domaći su na kraju, sasvim zasluženo, slavili vrlo veliku pobjedu u, na trenutke, vrlo dobrom dalmatinskom derbiju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.