POJAČANJA NA VIDIKU
Dolazi Franko Kaštropil? ; Batura žele Zagreb i Cibona
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 26.7.2011 u 4:48.
ZDNews.hr

Miro Bilan i Franko Kaštropio Foto: Gol.hr


Batura žele Zagreb i Cibona

Što se ostalih igrača tiče, poznato je kako je KK Zagreb odavno zainteresiran za usluge Ivana Batura, no prvo treba vidjeti da li su Baturu isplaćeni svi zaostatci, jer ako nisu, slobodan je igrač. Podsjetimo, KK Zadar i Grad Zadar prije nekoliko dana dobili su još jednu financijsku injekciju, i to od čak 20 milijuna kuna, pa bi logičan slijed bio da klub po hitnom postupku riješi dugovanja prema Baturu, kako ovaj ne bi bez odštete otišao u neki drugi klub.

Evo što nam je u telefonskom razgovoru kazao sportski direktor KK Zagreb, inače Zadranin, Hrvoje Ciketić.

- Ivan Batur zasigurno je zanimljiv igrač kojega pratimo godinama. Treba vidjeti što će biti s njegovim ugovorom i angažmanom u Zadru. Svakako da pratimo njega i ostale mlade igrače. Zanm da je osim nama zanimljiv i Ciboni, prema natpisima koje sam pročitao. To je za sad sve što vam mogu reći na tu temu - kazao nam je Ciketić.

Novi centar košarkaša Zadra uskoro bi mogao postati Franko Kaštropil, informacija je ovo koja još uvijek nije službeno potvrđena od strane vodstva KK Zadar. Iako smo u više navrata pokušali doći do izjave ljudi u klubu, to nam nije pošlo za rukom. Naime, poznato je da zadarski kuloari nakon odlaska Ive Ivanova i Pavla Marčinkovića iz svog matičnog kluba, već danima pričaju o Kaštropilu kao mogućem pojačanju posrnulog košarkaškog diva, KK Zadar.

Franko Kaštropil je karijeru započeo u Solinu, da bi 2002. prešao u Split CO. Te godine sa Splitom osvaja i zlatnu medalju u dresu hrvatske juniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu. U prvoj je sezoni u Splitu ubrzo je sa svojim suigračima osvojio naslov prvaka Hrvatske, a godinu kasnije sa splitskim žutima' osvaja i Kup Krešimira Ćosića. Za Split CO je u sezoni 2004./05. igrao prosječno 21 minutu u NLB ligi, te ubacivao 6,7 koševa (58% za 2, 36% sl. bacanja) uz 5,6 skokova, dok je sezonu kasnije za 19 minuta na parketu postizao prosječno 5,8 koševa (51% za 2, 49% sl. bacanja) uz 6,6 skokova.

Nakon prelaska u Cibonu 2006./07., nije se uspio nametnuti treneru i imao je skromnu minutažu. U sezoni 2007./08. u NLB ligi odigrao je 16 utakmica uz skromnih 9 minuta u igri (4,8 koševa, 75% za 2, 46 % sl. bacanja, uz 3,1 skokova). U Euroligi je nastupio na 8 utakmica, te za 9 minuta postizao 1,6 koševa ( 56% za 2, 60 % sl. bacanja ) uz 2,5 skokova. U ljeto 2008. prelazi u redove Cedevite.

Za sutra s početkom u 13 sati zakazana je pressica u Višnjiku, na kojoj će javnosti biti predstavljen novi trener košarkaša Zadra, Aleš Pipan. Upravo nakon ove pressice neke stvari, prije svega vezane za pojačanja, trebale bi biti jasnije

Ramljak, Vlaić, Mikulić i Jurlina bez ugovora
Cibona


Što se Marka Ramljaka tiče, on, baš kao i ostali slobodni igrači (Vlaić, Mikulić, Jurlina) još uvijek čekaju ponudu Zadra. Navodno bi ponudu Zadra uskoro mogao dobiti i Ivica Radić, bivši centar sinjskog Alkara, baš kao i njegov dojučerašnji suigrač, razigravač i šuter, Ante Delaš.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.