IMA LI KRAJA ZADUŽENJIMA?
KK Zadar i Grad Zadar podižu novi kredit od 20 milijuna kuna!
Piše: 057info | Objavljeno 21.7.2011 u 14:58.
ZDNews.hr

Zvonimir Vrančić - gradonačelnik Zadra Foto: ZadarSport (arhiva)


Grad Zadar ponovno pokušava spasiti Košarkaški klub Zadar. Kako je već poznato, Košarkaškom klubu Zadar prijeti stečaj, tj. likvidacija uslijed nepremostivih financijskih poteškoća, pa KK Zadar ide u novi kredit u iznosu od 20 milijuna kuna na period od deset godina, obznanio je gradonačelnik Zvonimir Vrančić na svom današnjem kolegiju.
No, kako je klub već u kreditnoj obvezi od 12 milijuna kuna, novi kredit trebao bi pokriti stari i namiriti vjernovnike. Ipak, sve to neće biti dovoljno. Gradonačelnik Zvonimir Vrančić pojasnio je danas novi plan, koji je osmišljen kako bi se spasilo Klub.

- Grad je suglasan da klub ide u novo zaduženje. A s druge strane Grad Zadar će kupiti sve nekretnine koje su u vlasništvu KK Zadar na lokaciji Jazine. Kao što znate sportska dvorana je već u vlasništvu Grada, a odnedavno i stara zgrada Kazališta lutaka. Tamo još postoje razni drugi komercijalni i ostali sadržaji koji imaju oko 3 200 kvadrata neto površine i 3 600 kvadrata zemljane površine, rekao je Vrančić, ističući kako je vrijednost nekretnina procijenjena na dvadeset milijuna kuna, pa Grad kupuje te nekretnine za dvadeset milijuna kuna. Interes Grada je što će postati vlasnik svih objekata na lokaciji stare dvorane za koje držimo da su vrijedne nekretnine na zanimljiovoj lokaciji, koje imaju sadašnju vrijednost, a pogotovo u perspektivi, pojasnio je Gradonačelnik.

- Klub je u prošlosti postigao bezbroj sportskih rezultata, i prepoznatljiva je vrijednost našega grada, te je doprinio promoviranju sporta ali i grada, čak i izvan granica naše zemlje.

To su neki od argumenata, koje je gradonačelnik Vrančić na današnjem kolegiju ponudio kao objašnjenje za novu odluku o spašavanju Košarkaškog kluba Zadar kojem prijeti likvidacija.

Grad će nekretnine isplaćivati u idućih deset godina na način da će Košarkaškom klubu Zadar godišnje isplaćivati oko 2 i pol milijuna kuna.
U konačnici, odluka se još treba naći pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Zadra. Košarkaški klub nastavlja postupak preoblikovanja, istaknuo je gradonačelnik Vrančić.

Košarkaški klub Zadar u ovom paket rješenju dobit će i sponzorski ugovor sa OTP bankom na iznos od osam milijuna kuna. Košarkaši će nositi reklamu banke na svojim dresovima, a reklama će biti istaknuta i na pročelju zgrade u Jazinama.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.