OTIŠLE NAJBOLJE
Glorija Sikirić i Ivana Blažević napustile Zadar
Piše: M.Ž. | Objavljeno 19.7.2011 u 16:57.
ZDNews.hr

Ivana Blažević i Iva Todorić na reprezentativnim pripremama Foto: FB


Nakon dobro odrađene sezone s relativno mladim igračicama, iz ŽKK Zadar dolaze loše vijesti. Naime, dvije glavne Mazijine uzdanice, Glorija Sikirić i Ivana Blažević napustile su matični klub i potpisale za zagrebačku Lupu Promotion.

Iako su već prošle godine bile na izlaznim vratima Zadra, ove dvije mlade igračice odlučile su ostati u matičnom klubu unatoč dobrim ponudama šibenskog Jollya i prvaka Hrvatske Gospića. Ipak, cure su čini se, spremne na korak dalje u svojoj karijeri.

Baš kako se danima nagađalo, od jučer je i službeno. Ugovor je potpisan i ŽKK Zadar izgubio je, može se reći, dvije najperspektivnije igračice na kojima je mogao graditi budućnost.

Nažalost, Zadar igračicama nema što za ponuditi uzme li se u obzir da im je klub nije isplatio plaće, ako se taj iznos može tako i nazvati, niti za pola sezone. Pa što im onda imaju za ponuditi u narednoj sezone, dok s druge strane igračicama ponude dolaze iz mnogih klubova, a u prilog tome ide i nedavna izjava predsjednik kluba, Olivija Meštrovića, da je klub u dugu oko 70 tisuća kuna, a da ponuda sponzora nema na vidiku.

Osim Sikirić i Blažević, klub je napustila i Sanja Kovačević, koja je otišla na studij u Zagreb, a velika je vjerojatnost da će istu sudbinu imati i Kristina Skroče. Kapetanica Antonija Erslan se oporavlja od operacije koljena, a novih pojačanja još nema na vidiku. Poznato je kako bi trenerica ŽKK Zadar, Marija Mazija rado u dresu Zadra vidjela Laru Nikpalj, no ona je još na studiju u Zagrebu i njen povratak u Zadar je vrlo upitan.

Sikirić i Blažević standardne su hrvatske reprezentativke i bilo je samo pitanje vremena kada će otići. Ruku na srce, Zadar im nema što za ponuditi.

Kada u ovu priču dodamo odlazak Pavla Marčinkovića u Cibonu, možemo se zapitati da li je Zadar usitnu još uvijek grad košarke jer čini se da svi mladi i perspektivni igrači svoju budućnost ne vide u ovom gradu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.