JEDRENJE
Šime Fantela i Igor Marenić po drugi put postali europski prvaci
Piše: 057info | Objavljeno 17.7.2011 u 16:41.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Šime Fantela i Igor Marenić danas su nešto prije podne postali europski prvaci klase 470 na Evropskom prvenstvu koje je za njih nakon sedam dana završeno u Helsinkiju.

Jedriličari Sv. Krševana po drugi put su u svojoj prebogatoj jedriličarskoj karijeri uzeli naslov evropskih prvaka i uz titulu svjetskih prvaka u olimpijskom sportu bez sumnje su najbolji sportaši novije zadarske povijesti.
Šime i Igor su najbolji hrvatski jedriličari svih vremena kojima još nedostaje olimpijska medalja.

Evropsko zlato slave sa svojih 25 godina uz trenera Edu Fantelu koji je od njih napravio vrhunske sportaše. Fantela je podigao i zlatnu generaciju optimista iz koje je Splićanin Tonči Stipanović, njihov vršnjak također postao dvostruki evropski prvak klase Laser u Finskoj.

Zadarski jedriličari su u današnjem plovu za medalju ušli taktički šesti, što im je bilo dovoljno da iza sebe na drugom mjestu ostave Britance, posadu pomorske i jedriličarske velesile.

Ali kako smo već ustvrdili: najjači samo opstaju. Za Šimu i Igora ovo je bilo natjecanje kojem su podredili prvi dio sezone. Na završnici ove predolimpijske godine u kojoj već imaju dvije medalje na regatama Svjetskog kupa i drugo mjesto na rankingu ISAF-a, čeka ih Svjetsko prvenstvo u Australiji gdje će jedriti za olimpijsku vizu na OI u Londonu, ali i za još jednu svjetsku medalju.

"Presretni smo, ispalo je odlično jer je priča na početku godine počela jako loše s ozljedom Marenića. Ostvarili smo svoj plan, po drugi put smo dokazali da smo najbolji u Europi", izjavio je edo Fantela za Radio Zadar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.