NK ZADAR NIJE PREPOZNAO NJEGOV TALENT
Marko Rašo potpisao za Teplice
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 14.7.2011 u 3:30.
ZDNews.hr

Marko Rašo Foto: fotbalnews.cz


Nakon što matični klub Marka Raše, NK Zadar nije prepoznao njegov talent, čelnici kluba odlučili su mu dati odriješene ruke (siječanj 2011.), pa je tako jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije, Marko Rašo, karijeru nastavio u BIH, gdje je pola godine nastupao za HŠK Zrinjski (Premijer liga BiH).

- Bilo je teško pola godine u BiH ,jer je to komplicirana zemlja za živjeti, a posebno za igrati nogomet gdje je u gostima doslovno ratno stanje. Tako da san odlučio da se tamo više neću vraćati, unatoč tome što sam stekao dobre prijatelje. Sve u svemu, mogu reći da je moj boravak u Bosni i Hercegovini bilo je jako dobro iskustvo - kazao nam je Rašo.

Kako je došlo do kontakta sa ljudima iz Češke?

- Na odmoru san bio kući u Sukošanu i priko prijatelja, ugostitelja Bože Gašparovića, stupio sam u kontakt s ljudima iz Češke, te sam tamo proveo sedam dana u kampu blizu Praga. Odigrao sam utakmicu i odradio par treninga. Nakon svega, predstavnici kluba su bili prezadovoljni sa mnon i odlučio sam tu ostat. Inače, ime kluba je Roudnice nad labem, oni su druga momčad Teplica. Znači, ja sam pod ugovorom s Teplicama, ali ću tu biti na posudbi jer Teplice već u svom sastavu imaju nekoliko stranaca.

Kakvi su uvjeti u Češkoj, kakve utiske za sad imaš?

- Ovdje su uvjeti nevjerojatni, imate praktički sve, od šest savršenih pomoćnih igrališta, do hotela koji je odličan, bazeni, saune, sve što se poželjeti može. Moram naglasiti da tu ima i puno dobrih igrača, primjerice sa mnom je tu Tomasz Kuchar iz Slavije (Prag) koji je igrao u Ligi prvaka. Uglavnom, za sada je ovo za mene jedno vrlo pozitivno iskustvo. Nadam se da će mi pomoći da napredujem u karijeri - kazao je za kraj Rašo kojemu želimo puno sreće u Češkoj!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.