'ŽELIM OSTATI U ZADRU'
Ive Ivanov: Dođe mi plakati kad se sjetim protekle sezone
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.6.2011 u 20:25.
ZDNews.hr

Ive Ivanov Foto: Arhiva


Kako je neslavni plan velike i ambiciozne 'četveročlane komisije' od prije nekoliko godina neslavno propao, Košarkaški klub Zadar u narednim danima trebao bi odrediti plan i program za spas kluba, te strategiju za budućnost. Neslužbeni izvori kluba ovih dana sve glasnije govore o tome kako se KK Zadar dogodine opet vraća u legendarne Jazine. Službene potvrde ove informacije još uvijek nema. U međuvremenu klub mora odlučiti kojim igračima će ponuditi ugovore za sljedeću sezonu.

Upravo o tome, ali i o cijeloj protekloj sezoni razgovarali smo s jednim od najborbenijih igrača i krilnim centrom Zadra, Ivom Ivanovom kojemu je ugovor s matičnim klubom istekao. Ipak, Ivanov vjeruje kako će se uspjeti dogovoriti s Upravom kluba koja ga želi i dogodine gledati u dresu Zadra.

Za one koji se ne sijećaju, kako je došlo do tvog angažmana u KK Zadar?

- Cijelo proteklo ljeto sam trenirao s Borikom, imali smo dosta pripremnih utakmica koje sam, prema mišljenju onih koji su te utakmice pratili odigrao dobro. Mislim da je presudila utakmica Borika i Zadra u Krešinom domu kada je Borik pobijedio. Dosta dobro sam odigrao tu utakmicu nakon koje su iz Zadra otpustili Ricarda Greera. Nakon toga je uslijedio poziv trenera Jusupa kojemu se ovom prilikom zahvaljujem. Što se ponude Zadra tiče i sam znaš da se takve ponude ne odbijaju. Nisam imao što razmišljati 'oću-ne ću', Zadar je za mene nešto veliko. Sljedećih par dana smo čekali da Šarlija potpiše za Borik, a ja sam prešao u Zadar.

U sezoni 2003/04 također si bio u Zadru, no kao izlazni junior nisi dobio priliku. Pretpostavljam da ti je to iskustvo dosta pomoglo u karijeri?

- Istina, u sezoni 2003/04 bio sam izlazni junior Zadra. Trener je također bio Danijel Jusup. To je bilo nakon osvajanja Goodyear lige. Momčad je u to vrijeme bila dosta jaka. Istina, tad nisam dobio priliku, ali sam zato mi je dosta pomogla ta sezona jer sam sakupljao iskustvo od igrača kao što su Meeks, Kovačić, Marcelić, Banić, Krstić, tako da mi je ta godina puno pomogla.

Kako danas gledaš na neuspjeh u prošloj sezoni, dosta ste šansi prokockali?

- Meni je žao, dođe mi plakati kad se sjetim svega. Ipak je Zadar netko i nešto u svijetu košarke, poznat smo košarkaški klub u Europi. Stvarno mi je žao. Promijenili smo tri trenera , puno igrača je došlo i otišlo iz kluba, a rezultata nije bilo. Veliki je ulog bio u utakmici s Hemofarmom, no oni su jaka momčad i zasluženo su nas pobijedili. Ipak mi je najviše žao onog poraza protiv Zvezde. Tu smo utakmicu morali dobiti, ako ne na košarkaško znanje onda na nekakvo 'ludilo'. Da smo tu utakmicu pobijedili imali bi velike šanse da ostanemo u ligi. Da stvar bude gora, izgubili smo s većom razlikom nego što smo ih dobili u Beogradu.

Ive Ivanov

Promijenili ste i tri trenera...

- Točno, trener Jusup je momčad posložio po svome. Nakon njega momčad je preuzeo Tiho koji je od nas tražio nešto sasvim drugo. Po njegovom dolasku moja minutaža na utakmicama je opala iako sam se na treninzima trudio maksimalno. No, trener je taj koji određuje tko će koliko igrati. Nakon toga momčad je preuzeo trener Pino Grdović koji je donio pomak u našoj igri. Osobno mi je jako drago što je trener Grdović preuzeo momčad jer je, kao što sam već rekao, donio pomak na bolje. S njegovim dolaskom sve je krenulo na bolje. Postali smo agresivniji, što se u konačnici osjetilo i na utakmicama koje su dolazile. Po meni je pun pogodak što je on doveden u klub. Moram naglasiti i kako su stvari u klubu u posljednje vrijeme krenule na bolje.

U prvoj polufinalnoj utakmici raspali ste se u prvoj četvrtini. Do kraja utakmice se niste uspjeli oporaviti. Je li se moglo više s obzirom na sve probleme koji su vas pratili?

- Imalo smo prednost domaćeg terena u prvoj polufinalnoj utakmici, no u samu utakmicu smo ušli podosta kilavo, ne znam kako to opisati. Možda smo očekivali da će se Zagreb doći predati, ali prvu četvrtinu su nam napravili 20 koševa razlike, što je kasnije bilo jako teško sustizati, u drugoj četvrtini smo se pokušali vratiti, no do kraja utakmice više nismo imali snage. Zagreb je jako kvalitetna momčad koja je znala kontrolirati utakmicu i na kraju su zasluženo pobijedili. Mi smo pokazali kroz sve naše utakmice s njima da im možemo parirati. Primjer je i Kup utakmica, pa i ona prva na početku Prvenstva Hrvatske, no ipak nismo bili dovoljno kvalitetni da napravimo bitnu prevagu. Možda nam je falilo i malo sreće, ali eto, to je sport. Jako mi je žao zbog navijača i zbog svega što je sezona završila ovako neuspješno.

Za koga si u finalu?

- Za Cedevitu!

Zadar dogodine neće igrati u NLB ligi, kako gledaš na to?

- Ako je to sve tako moralo biti, možda će sad stvari krenuti na bolje. Ja bih volio da Zadar igra NLB ligu, ali možda je najbolje za klub da se krene iz početka i da se stvari poslože. Kao navijač i igrač Zadra volio bih da postoji šansa da Zadar dogodine zaigra u NLB ligi.

Hoćemo li te i dogodine gledati u dresu Zadra, ljudi iz vodstva kluba te žele, baš kao i trener Grdović?

- Ja bih ostao, no treba vidjeti u narednih desetak dana što Uprava kluba misli. Trebamo sjesti i razgovarati. Ako bude postojala obostrana želja za ostankom, a postoji, pokušat ćemo se dogovoriti - za kraj će Ivanov.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.