PRVA HNL
Zadrani rastužili Kantridu!
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 21.5.2011 u 22:19.
ZDNews.hr

Ivan Santini Foto: Arhiva (ZDS)


Zadrani su na Kantridi došli do punog plijena iako se nakon prvog poluvremena činilo da će teško doći i do jednog boda. Rijeka je dominirala u prvih 45 minuta, ali nije mogla pronaći gol do mreže Zadrana i kazna je uslijedila početkom nastavka. Banović i Santini su svojim pogocima definitivno potvrdili ostanak Zadra u prvoligaškom društvu i u narednoj sezoni.

Utakmica Rijeke i Zadra na Kantridi nešto više je značila gostima koji i dalje nisu mogli sa sigurnošću tvrditi da su osigurali ostanak u 1.HNL, no prema viđenom na terenu moglo se zaključiti da su nogometaši Rijeke ti kojima trebaju bodovi. Riječani su se htjeli od svojih navijača oprostiti pobjedom i od početka su krenuli silovito prema vratima Tomislava Gluića.

Već u četvrtoj minuti dvoboja tisuću prisutnih gledatelja mogao je razveseliti Sandi Križman, ali on je umjesto mreže gostiju pogodio vratnicu. Dvije minute poslije toga zaprijetio je Štrok, a u osmoj minuti je ubacio Antonini Čulina, a lopta je došla do nečuvanog Bakovića. Međutim, igrač Rijeke nije se najbolje snašao i još jedna prilika domaćina otišla je u nepovrat.

Prema spomenutim događajima vidi se da je od početka dominirala samo jedna momčad, dok su gosti tek jednom stidljivo zaprijetili. U 35. minuti ponovno je zaprijetio Štrok, ali je njegov udarac iz dobre pozicije lako ukrotio Gluić. Bila je to samo još jedna od čak deset prigoda Rijeke u prvom dijelu, a uz šest izvedenih kornera pred golom Zadra pravi su pothvat izveli gosti sačuvavši mrežu netaknutom do odlaska na predah.

No, dojam koji su domaćini ostavili u prvom dijelu vrlo je brzo nestao početkom drugog poluvremena. Iako, ponovno su prvi zaprijetili Riječani. Kreilacha je u 50. minuti gađao bliži kut, ali je na to bio spreman Gluić, a sedam minuta poslije gosti su poveli. Vrlo lijepo je po lijevoj strani prošao mladi Vasilj te pronašao Banovića koji je pogodio za minimalno vodstvo gostiju. Bio je to drugi pogodak Banovića u ovoj sezoni.

Očekivalo se da će Riječani ponovno pritisnuti i pokušati uzvratiti, no uslijedio je novi šok za domaće navijače. U 64. minuti je loptu uzeo Ivan Santini, krenuo u solo prodor i s nekih 16-17 metara neobranjivo poslao loptu pokraj nemoćnog Lisjaka za svoj deset pogodak u ovosezonskom izdanju HNL-a. Bio je to vrlo lijep pogodak koji je doveo Zadrane u ugodnu poziciju pred nastavak susreta.

Posljednjih dvadesetak minuta uslijedio je novi val napada Rijeke, a prvo je u 70. minuti Gerc pokušao glavom svladati Gluića, no bezuspješno.

U sljedećim minutama okušali su se Križman, Švrljuga i Budicin, ali nijedan od njih nije bio dovoljno precizan. Kako je utakmica odmicala otupili su se ti napadi Riječana, a gosti su mogli i povećati vodstvo. U 84. minuti je iz slobodnog udarca lijepo pokušao Antonio Mršić, ali njegov udarac je odsjeo na stativi. Do kraja su domaćini stihijski krenuli barem po počasni pogodak, ali u tome nisu imali uspjeha i Zadrani su sezonu završili gostujućom pobjedom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.