1. HNL
Zadar i Dinamo podijelili bodove na Stanovima
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 15.5.2011 u 12:06.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Pretposljednje kolo dovelo je u zadarske Stanove nove/stare prvake Hrvatske, a domaća momčad je hrabrom igrom uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom. Dinamo je imao nešto više od igre, ali nedovoljno da s drugog uzastopnog dalmatinskog gostovanja odnese tri boda. Zadrani su ostvarenim rezultatom i više nego zadovoljni jer su i teoretski osigurali ostanak u 1.HNL.

Nakon odlične igre i rezultata u prvoj utakmici finala domaćeg kupa igrači Dinama su na rasporedu imali gostovanje u Zadru. Neki su pomislili da će nakon nadahnutog izdanja u srijedu s lakoćom proći i kroz Stanove, ali domaćini su pokazali da su neugodna ekipa i na kraju su zasluženo uzeli jedan bod. Imali su i oni nekoliko prilika, no Kelava je u nekoliko navrat pokazao sigurnost koja ga krasi u posljednje vrijeme.

Počelo je napadom Vrsaljka po strani, ali s tim nisu domaćini imali problema već su u šestoj minuti zaprijetili preko danas vrlo aktivnog Mršića. Ofenzivni veznjak Zadrana dobro je pucao, ali je Kelava još bolje intervenirao, a na drugoj strani je iz velike udaljenosti neuspješno pokušao Morales. U narednim minutama gosti su pritisnuli, no nisu imali konkretnih prilika pa je veća opasnost došla na drugoj strani terena. Po lijevom boku prikrao se mladi Vasilj i zamalo pogodio suprotni kut vrata Zagrepčana. Njegov udarac odsjeo je na vratnici, dok je novi pokušaj Mršića u 19. minuti išao u okvir gola, ali i u Kelavu.

Minutu poslije toga Ibanez je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, a odmah potom je zaprijetio i Chago. No, Gluić je sigurno ukrotio njegov pokušaj nakon solo prodora. Sredina prvog poluvremena donijela je nešto rezerviraniju igru s obje strane pa se na nova uzbuđenja čekalo do pred kraj poluvremena. Prvo je dobro ubacivanje Begonje otklonio Tonel, a zatim su s druge strane bezuspješno svoje suigrače u napadu prokušali pronaći Vrsaljko i Morales. Obje lopte presreo je Gluić dobro reagiravši. Pred odlazak na odmor vidjeli smo još kombinaciju dvojice najopasnijih domaćih igrača, Mršića i Santinija, ali udarac potonjeg je uz pomoć bloka obranio gostujući vratar.

Nakon četiri minute igre u drugom dijelu Sammir je minijaturom i prodorom podsjetio na svoje kvalitete, no Morales nije iskoristio njegovu asistenciju već je pucao iznad vrata. U 53. je iz slobodnog udarca Mršić još jednom razbranio Kelavu, a u 57. je pogrešku Tonela u obrani skoro iskoristio Santini. Iz stvorene prilike mogao je i bolje pucati pa se opet proslavio golman Dinama. Ubrzo potom u igru je ušao i mladi Kovačić, a u 60. je Beqiraj odlično pucao i izborio udarac iz kuta.

65. minuta donijela je novi ogled Mršića i Kelava, a ponovno je kao pobjednik izašao ovaj potonji. Dvije minute poslije uzvratili su Vrsaljko i Sammir, no udarac Brazilca nije bio dovoljno precizan i na semaforu je i dalje pisalo 0:0. Tako je stalo i u sljedećim minutama kada taj rezultat ni jedni ni drugi nisu niti pokušali promijeniti.

Pred kraj utakmice pritisnuli su Dinamovci, no jedino što su uspjeli napraviti je prilika Kovačića koju najmlađi prvotimac gostujuće ekipe nije iskoristio. Do isteka sudačke nadoknade domaći navijači strepili su prilikom pokušaja Ibaneza i Sammira, no na kraju su mogli zapljeskati izabranicima Dalibora Zebića koji su prvacima otkinuli bod i tako potvrdili ostanak u prvoligaškom društvu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.