REAKCIJE NAKON UTAKMICE
Pino: Želim finale s Cedevitom - Aco: Zašto ne!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.5.2011 u 4:17.
ZDNews.hr

Aco Petrović i Pino Grdović Foto: KK Zadar


Grdović: "Želim finale s Cedevitom"

- Uspjeli smo pobijediti. Čestitam svojim igračima. Iskoristili smo nedostatak nekoliko igrača Cedevite, a tu je bio prisutan i naš veliki voljni moment. Htijenjem i zalaganjem uspjeli smo kompenzirati razliku u kvaliteti. Čestitam svojim igračima na borbenoj igri. Moja želja je da se u finalu nađu Zadar i Cedevita, ako je to moguće - kazao je trener Zadra Pino Grdović nakon utakmice.

Aco: Ako dođemo do finala, to znači da bi se plasirali u Euroligu. Tada nam ne bi bilo toliko važno kako će završiti sve

- Čestitam kolegi Grdoviću na apsolutno zasluženoj pobjedi. Olakšali smo im igru radi naših problema, mislim da nam je ovo bila 61. ili 62. utakmica ove sezone. Jednostavno smo izmoždeni. Naš ključni igrač Bracey Wright ima problema s Ahilovom tetivom i nije mogao nastupiti. On je jako bitan igrač da bi se ovakve utakmice, pogotovo u Zadru prevagnule u našu korist, tako da nam je na poziciji dvojke falila dodatna kreacija. Falila nam je i unutarnja igra koju očigledno nismo imali sa Žižićem, Petrovićem i Rudežom. Falio nam je i Edwards, jedino sam zadovoljan igrom Drapera kojega nakon 6-7 mjeseci nisam previše koristio u Ligi za prvaka. Zbog toga sam i tražio od njega da uzme toliko šuteva. On nam je ključan igrač u polufinalnoj seriji s Cibonom. Finale sa Zadrom? Zašto ne, ako bi to bilo tako, to bi značilo da smo se mi plasirai u Euroligu, što je naš primarni cilj. Tada i ne bi bilo bitno kako će sve završiti - zagonetno i sa smješkom je kazao trener Cedevite, Aco Petrović, kazavši na kraju kako NLB liga bez Zadra nije ista.

- Mnogima će faliti gostovanje u Zadru. Vjerujte, znam što govorim. Ovdje sam proveo dvije godine, Zadru želim da se što prije, ako je moguće ekspresno vrati u NLB ligu, jer bez Zadra liga nije ista. - kazao je Petrović, te je nakon nekoliko rečenica o Zadru i NLB ligi za kraj kazao kako mu ni dan danas nije jasno zbog čega je dobio otkaz u Zadru.

Marčinković: U Splitu odigrati kao protiv Cedevite

- Bilo je jako teško protiv oslabljene Cedevite, no pored toga smo odigrali maksimalno angažirano i to se vidjelo na parketu. Pokazali smo dobru igru svih 40 minuta, od početka nametnuli svoj ritam te smo održavali stečenu prednost. Ovo treba ponoviti na Gripama, pa se možemo posvetiti doigravanju - kazao je najbolji strijelac Zadra, Pavle Marčinković (24).

"Brown je igrao na vlastitu odgovornost unatoč preporuci liječnika i agenta da ne igra"

Za kraj, Grdović je pohvalio Brandona Browna, zadarskog centra koji je unatoč preporuci liječnika i svog agenta da ne igra - ipak zaigrao na vlastitu odgovornost!

- Želim se zahvaliti našem igraču Brandonu Brownu koji je unatoč otečenom skočnom zglobu odlučio zaigrati i pomoći svome klubu. Njegov agent i liječnička služba kluba preporučili su mu da ne igra, no je ipak istrčao na parket i pokazao svojim suigračima kako se bori za boje kluba. Rijetki su strani igrači koji tako nešto ikad učine, stvarno rijetki - kazao je Grdović o Brownovoj ljudskoj osobini

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.