1. HNL
Mršić za pobjedu Zadra nad Dragovoljcem!
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 30.4.2011 u 22:20.
ZDNews.hr

Antonio Mršić Foto: Slobodna Dalmacija


Drugu domaću utakmicu zaredom nogometaši Zadra upisali su sva tri boda. Ponovno je dovoljan bio jedan trenutak inspiracije Antonija Mršića, a s ovom pobjedom Zadrani su došli vrlo blizu ispunjenju osnovnog cilja, odnosno ostanka u prvoligaškom društvu.

Utakmicu sa HD-om posljednjih tjedan dana igrači i stručni stožer Zadra najavljivali su kao veoma važnu u njihovim težnjama da osiguraju ostanak. Dobrom igrom i jednim lijepim potezom Antonija Mršića treneru Zebiću ispunile su se želje i uoči posljednja tri kola Zadar je u vrlo lijepoj situaciji.

Početak dvoboja prošao je u ispitivanju snaga, a prvu zanimljiviju situaciju vidjeli smo u 16. minuti. Mladi Vasilj je prošao lijevom stranom i došao u priliku da uputi udarac. To je i učinio, ali vratar gostiju Vidaković je bio na mjestu. U sljedećim minutama bili su domaćini još bliže vodstvu, ali dva dobra pokušaja najboljeg strijelca Zadra Ivana Santinija su umjesto u mreži gostiju odsjela na okviru vrata.

Poslije toga do daha su došli i Sigećani, ali nisu znali opasnije zaprijetiti domaćim igračima koji su kontrolirali dvoboj. Tri minute prije odlaska na odmor konačno su došli i do vodstva. Iz slobodnog udaraca je snažnim udarcem lijepo poentirao Antonio Mršić postigavši tako drugu utakmicu zaredom pogodak na Stanovima. S minimalnim vodstvom Zadra otišlo se na predah.

Prve minute drugog dijela pripale su Hrvatskom dragovoljcu koji je zagospodario terenom i pokušavao doći do pogotka, ali bez prevelikog uspjeha. U 73. minuti vidjeli smo dobra pokušaj Begonje čiji je opasan udarac otišao malo pored vratnice. Dvije minute poslije na proigravanje Mršića novi je pokušaj zabilježio Santini, ali ovaj put je na mjestu bio gostujući vratar.

Posljednjih desetak minuta nije bilo većih uzbuđenja i sasvim zasluženo Zadrani su došli do pobjede vrijedne skoka na desetu poziciju na tablici. S 34 boda sad su pet bodova udaljeni od opasne zone, a HD se ovim porazom učvrstio na posljednjem mjestu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.