1. HNL
Stanovi: Zadar slavio protiv Intera 1:0
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 24.4.2011 u 1:44.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Zaprešićki Inter doputovao je u Zadar sa željom da eventualnom pobjedom sasvim sigurno ostane ispred Splita uoči možda i odlučujućeg dvoboja narednog vikenda. S druge strane, domaći nogometaši su htjeli konačno naplatiti sve one promašaje iz prethodnih utakmica i s nova tri boda uploviti u nešto mirniju luku pred kraj sezone.

U tom stilu krenuli su Zadrani u dvoboj i u prvim minutama pokazivali su više želje da ugroze protivnička vrata. Ipak, terensku nadmoć i nešto veći posjed lopte nisu pretvorili u nešto više, a u prvih dvadesetak minuta izostale su i veće prigode. Iz 27. minute bilježimo odličan pokušaj Mršića iz slobodnog udarca kada je snažno odapeo s više od 25 metara. Ipak, lopta nije zadala probleme gostujućem vrataru jer otišla malo iznad grede.

Na drugoj strani je pokušajem uzvratio Blažević, ali je to zaustavio Gluić koji je s vrata ovaj put istisnuo Ježinu. U 35. minuti ponovno su zaprijetili Zadrani, a ovaj put je to bio bratski okršaj jer je udarac Ivana Santinija obranio drugi Santini na vratima Intera. Četiri minute poslije ponovno je bila gužva u gostujućem kaznenom prostoru, ali i ovaj put bez posljedica za goste. Nisu više preciznosti pokazali igrači ni do kraja poluvremena pa se na predah otišlo s 0:0.

Drugi dio nije donio pomaka što se realizacije tiče, barem u početku. Također, najzanimljivije situacije događale su se pred kraj dvoboja, a rasplet je krenuo pokušajem Zadrana u 71. minuti kojeg brani Santini. Pokušao je na drugoj strani potom Oršić, ali je Gluić bio na mjestu, a zatim je neprecizan bio i Yankep u 80. minuti.

Pobjednički pogodak pao je u 86. minuti, a strijelac je bio najbolji asistent Zadra Antonio Mršić, koji je tako uz prisutnih tisuću gledatelja razveselio i svog oca na klupi Cibalije. Gluić je drugom loptom pronašao Ivana Santinija, a ovaj je glavom poslužio svojeg kolegu iz napada. U posljednjih deset minuta rezultat se nije mijenjao i Zadar je došao do 31. boda i pomaka na prvenstvenoj ljestvici.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.