A1 LIGA ZA PRVAKA
Zadar lako protiv Splita, ozljede Vladovića i Olivarija
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 19.4.2011 u 22:10.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra pred 500 gledatelja bez većih poteškoća svladali su momčad Splita rezultatom 86-63. Najbolji u redovima Zadra bili su Car sa 21, te Batur i Marčinković sa po 15 ubačenih koševa. Bolji od ostatka u redovima Splita bio je veteran Ante Grgurević sa 15 ubačaja. Za istaknuti su i solidne igre Zadranina Roka Čiklića (12), te Tonija Katića (9).

Košarkaši Zadra nisu mogli zamisliti bolje otvaranje utakmice. U prvih 10 minuta Splićane su ostavili na svega 12 postignutih koševa. Utakmicu su Zadrani otvorili preko Cara i Ivanova koji zabijaju prvih 8 koševa. Kasnije su se Zadranima priključili Marčinković, Brown i kapetan Jakov Vladović. U ovoj četvrtini za istaknuti je i jedno atraktivno zakucavanje Marčinkovkića za 26-12. Na kraju četvrtine iz igre je šepajući izašao Šime Olivari. Pred kraj četvrtine igru je također šepajući napustio kapetan Jakov Vladović koji se do kraja utakmice nije vraćao u igru. Točnije, početkom treće četvrtine nije ni bio na klupi.

I u drugoj četvrtini Zadrani su bili bolji. Nakon uvodnih koševa Katića, Grgurević zabija tricu, da bi već u sljedećoj akciji nakon izgubljene lopte Zadrana Čiklić lijepo iza leđa asistirao za Grgurevića koji pogađa za 26-21. Nakon zadarskog time-outa, Batur sam u seriji postiže 4 koša, od čega je bila i jedna trica. Koševima Čiklića, kasnije i Režića, gosti su ostali na -9. Posljednji koš u prvom poluvremenu postigao je Batur za 44-31.

U pretposljednjoj dionici Zadrani su uspjeli održati stečeno vodstvo, istina, nešto malo teže od očekivanog. Zadrani su nastavili zabijati preko Ivanova i Cara, dok su se gosti vraćali u susret uglavnom pomoću Grgurevića. Pri rezultatu 56-43, Car zabija za novo vodstvo Zadra. Koševima Čiklića, kasnije i Režića završena je treća četvrtina rezultatom 58-47.

Pposljednja dionica susreta protekla je u revijalnom tonu. Pred kraj utakmice Grdović je u igru ubacio Vlaića (1), kasnije i Pelczmanna. Koševima Batura (86-63) završio je dalmatinski derbi. Sve u svemu, Zadar je danas zasluženo slavio.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.