LIGA ZA PRVAKA
Zadar poražen od Cedevite 69-60
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 12.4.2011 u 21:09.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: Arhiva


Košarkaši Cedevite u Sutinskim vrelima svladali su Zadar sa 69:60 i tako upisali i šestu pobjedu u jednako toliko odigranih utakmica A-1 Lige za prvaka. Zadar se dosta dugo držao u kakvom-takvom priključku. No, nakon što su domaćini pri kraju prve četvrtine napravili 8-0, a onda sjajnim zakucavanjem Damjana Rudeža sa zvukom sirene ušli u drugi period s 22:15, gosti više nijednom nisu poveli.

Pobjeda domaćih pritom je još veća jer je Aco Petrović odmarao Vedrana Vukušića i Braceya Wrighta: "Isplatilo se što smo kalkulirali s neigranjem nekih igrača. Imamo score 6-0, a Wright i Vukušić trebati će nam u Trevisu gdje je moguće da će igrati dva dana za redom."

Cedevita je početkom druge četvrtine pala u krizu kad je tri minute bila bez koša, a viceprvaci Hrvatske pritom su prišli na samo -1. No, na to su se razigrali Rudež i Corsley Edwards. Acim tim radi 10-0 za 32:21 i na veliki odmor nešto kasnije odlazi s 35:29.

Mora se spomenuti da je Rudež u prvom poluvremenu 13 koševa zabio uz besprijekorni šut iz igre 6/6, a ključnu je rolu odigrao i u drugoj polovici susreta, zabivši šest od prvih osam poena svoje momčadi u trećoj četvrtini za odlazak na 41:29.

Tu stvar ipak nije bila riješena. Zadar je još jednom bljesnuo na krilima kolektivne igre. U strijelce su se redom sredinom četvrtine upisali Šime Olivari, Brandon Brown, Marko Car i Ive Ivanov pa su Dalmatinci došli na samo -5 (43:38)

No, Rudež se opet iskazao u prijelomnim trenucima. Marino Baždarić na njegove poene nadovezuje se tricom za 49:38, a iako je Cedevita u posljednjih 10 minuta ušla samo s +5, nakon trice Hrvoje Kovačevića za 54:42 na osam i pol minuta do kraja Zadrani su počeli tonuti.

U dresu pobjednika Rudež je ukupno upisao 26, a Kovačević 14 koševa. Car već standardno protiv Cedevite igra odlično i zabio je jednako kao i Rudež, a najveću potporu imao je u Brownu (14p i 9sk).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.