SVE ISPLIVALO...
KK Zadar zapravo je dužan preko 100 milijuna kuna!?
Piše: 057info.hr | Objavljeno 26.3.2011 u 13:40.
ZDNews.hr

Jazine na bubnju? Foto: Arhiva 057


Ono što je pokazala Državna revizija je šala mala u odnosu na prvotravanjsku zbilju koju je danas otkrila Slobodna Dalmacija.

Na račun KK Zadar tog dana formalno dospijeva zaduženje kod OTP banke od šest milijuna kuna. To je tek prvi od sedam kredita koje je Uprava KK kod te banke podigla u razdoblju od travnja 2007. godine do rujna prošle godine. Glavnica iznosi 41,6 milijuna kuna, s kamatama ukupna dug KK Zadra prema OTP banci je 60 milijuna kuna. Banka je založno pravo upisala na parcelama i nekretninama u Jazinama koje su, međutim, procijenjene na svega 20 milijuna kuna.

Predsjednik kluba u ostavci Edvin Šimunov izjavio je za Slobodnu Dalmaciju kako su otplatu prvog kredita prolongirali u dogovoru s OTP bankom za neka bolja vremena?!
Uz dug od 15 milijuna kuna prema Poreznoj upravi, dva milijuna kuna Gradu Zadru, te kredite kod Erste i Hypo banke od 11 milijuna kuna, koji su se uzimali za tekuće poslovanje, ukupan dug KK Zadar dosegao je rekordnih stotinu milijuna kuna.

No, tu nije kraja crnim oblacima nad KK Zadar u koji su ušli po nalogu USKOK-a policijski istražitelji, koji na temelju nalaza Državne revizije, ispituju jesu li strani igrači, koji su posljednjih pet godina igrali bez radne dozvole, morali plaćati pojedincima iz Kluba, i velike provizije, tako što su morali potpisati nekoliko ugovora s različitim iznosima.

Giuseppe Gierga i Kristijan Magaš, bivši direktor i predsjednik KK Zadar opovrgavaju za Slobodnu navode da su bili na ispitivanju kod USKOK-a, ali potvrđuju da ih je kontaktirala Porezna uprava jer Klub nije plaćo porez na sporne ugovore s igračima.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.