ZADAR KAO I BORIK SLAVIO SA 23 KOŠA RAZLIKE
Nakosio se toranj: Zadar pregazio Cibonu usred Zagreba
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.3.2011 u 22:04.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: KKZD


Košarkaši Zadra razbili su Cibonu u 2. kolu Lige za prvaka usred Draženovog doma s velikih 23 koša razlike. Zadrani, baš kao i Cibona, utakmicu su otvorili rezervirano, pa su tako obje momčadi nakon prvih 10 minuta zabile po 20 koševa.

I u drugoj četvrtini smo gledali podjednaku borbu, no nakon drugih 10 minuta, Cibona je na veliki odmor otišla sa 4 koša prednosti. I onda se Cibona raspala, točnije, Car, Brown i Olivari, naravno, uz pomoć svojih suigrača, dokrajčili su domaći sastav, dopustivši im da u trećoj dionici susreta zabiju svega 7 koševa! Upravo u toj dionici besprijekorni su bili gore navedeni igrači, s naglaskom na Šimu Olivarija, koji od dolaska na čelo Pina Grdovića na čelo Zadra, uživa sve veće povjerenje zadarskog trenera. Upravo je Olivari briljantnom igrom u obrani doslovce u džep pospremio Bojana Bogdanovića, što je bilo ključno da Zadar kasnije ode i na +21.

Nakon velikih 23-7 u posljednjoj četvrtini, Zadrani su u posljednju dionicu ušli koncentrirano i smirenodio. Znajući da Zadar vrlo lako može ispustiti veliku prednost, za razliku od mnogo puta ove sezone, Zadrani su do kraja utakmice odigrali smireno i pametno. Na konačnih 80-57 povisio je Šime Olivari tricom u posljednjim sekundama utakmice. Zanimljivo, upravo s 23 koša razlike i Borik je u Jazinama prije tjedan dana pobijedio Cibonu, posljednju momčad na tablici lige za pravaka.

Debitirao Ahmetbašić, Bilanu 7, Baturu 0 minuta

Za istaknuti je i podatak kako trener Grdović ni u ovoj utakmici nije koristio Ivana Batura, dok je Miro Bilan odigrao 7 minuta. Svoj debi u dresu Zadra doživio je i Mirza Ahmetbašić, odigravši dvije minute. Interesantno, po završetku utakmice, trener Zadra, Pino Grdović kazao je kako smatra da će filane Prvenstva Hrvatske igrati Cedevita i Zagreb.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.