ZAGONETNI JOSIP BILIĆ
Unatoč posljednjem mjestu Zadar će ipak igrati NLB ligu?
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.3.2011 u 14:02.
ZDNews.hr

Josip Bilić - povjerenik NLB lige Foto: NLB


Nakon što je Zadar i službeno ispao iz NLB lige, v.d. direktora kluba, Nebojša Belić ponudio je neopozivu ostavku na tu dužnost. Na istoj pressici na kojoj je najavio svoj dolazak, za neuspjeh kluba direktno je optužio ministra Kalmetu i gradonačelnika Vrančića. Nešto kasnije, gradonačelnik Vrančić pravdao se na izvanrednoj pressici riječima da ne zna od čega se braniti. Dodao je i kako HDZ nema nikakve veze s klubom i njegovim upravljanjem. Za kraj je kazao kako mu je žao što se on i Kalmeta nisu više 'petljali' u rad kluba.

U večernjim satima, nakon što su šestorica članova Uprave, uključujući i predsjednika Šimunova ponudila svoj mandat na raspolaganje, ZadarSport je došao do informacije bliske vodstvu NLB lige prema kojoj će Zadar dogodine igrati NLB ligu uz Wild Card, dakle, morat će platiti određenu svotu za natjecanje u gore navedenoj ligi.

Upravo ovo bio je naš povod da kontaktiramo povjerenika NLB lige, Josipa Bilića koji ni u jednom trenutku, zanimljivo, nije kazao da Zadar dogodine neće igrati NLB ligu.

- Zadar može dogodine igrati NLB ligu jedino ako bude prvak Hrvatske, dakle na osnovu bodova koji se zbrajaju. O drugim kombinacijama nemam još nikakve informacije pa ih shodno tome ne mogu ni komentirati.

Znači, nije definitivno i konačno da Zadar dogodine neće igrati NLB ligu? Što je s Wild Cardom?

Neozbiljno bi bilo od mene da to komentiram na takav način. Do sad nije bilo nikakvih upita iz KK Zadar po tom pitanju. Vidjet ćemo sve na kraju A1 lige.

Kakva bi NLB liga bila bez Zadra?

- Teško pitanje. Ne znam što reći ako se to dogodi, svi znamo što Zadar predstavlja u Hrvatskoj košarci. Treba pričekati kraj Prvenstva Hrvatske da vidimo sve - kazao je povjerenih NLB lige, Josip Bilić za ZadarSport.

Što će na kraju biti i hoće li Zadar dogodine uistinu igrati NLB ligu, očito će ovisiti ponajviše o plasmanu Zadra u Prvenstvu Hrvatske. No, kako je iz kluba danas otišao Devan Downey, a uskoro bi redove Zadra trebao napustiti i Brandon Brown, teško je za povjerovati da Zadar s ovakvim rosterom može konkurirati za sam vrh lige.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.