PRESSICA UOČI UTAKMICE S HEMOFARMOM
Grdović: Budemo li igrali kao protiv Cibone, možemo dobiti
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.3.2011 u 13:36.
ZDNews.hr

Pino Grdović Foto: Arhiva


Na pressici uoči utakmice Zadra i Hemofarma nismo čuli ništa što već nismo znali. Točnije, doznali smo kako, prema riječima Pina Grdovića, trenera prve momčadi, Mirza Ahmetbašić još uvijek nije sposoban igrati protiv jakih momčadi kao što je Partizan, pa zato i nije dobio priliku ni na – 30 u Beogradu. Što se Downeya tiče, klupski djelatnici obećali su isplatu danas, ali iz privatnih sredstava pošto je klupski račun u blokadi.

- Hemofarm je izvanredna ekipa koja igra na memoriju, samo što su dobili još jedan kvalitet više od prošle godine kad je igrao Mačvan, oni su igrali u četvrtoj brzini, a sad igraju u petoj ili šestoj, kako hoćete. Nadam se da ćemo se nakon ove utakmice u Beogradu vratiti i mentalno i fizički, prije svega mentalno, da bi mogli odigrati protiv jedne iskusne i jako kvalitetne ekipe kao što je Hemofarm. Nadam se da ćemo odigrati kao protiv Cibone. Ako budemo tako igrali, blizu smo pobjede – kazao je u najavi utakmice Grdović.

Tema koja je najviše zanimala prisutne novine bila je Devan Downey, evo što je trener Grdović rekao o njemu.

- Što se tiče Downeya, vidjet ćemo hoće li igrati. Bilo je nesporazuma s obzirom na neka obećanja koja nisu ostvarena jer smo u maloj krizi. Pošto je više puta bilo obećavano da će se riješiti sve, on je povukao potez da neće igrati dok mu se ne riješe dugovanja. Vidjet ćemo popodne hoće li to biti riješeno i onda se može o tome razgovarati.

Zanimalo je novinare zbog čega Mirza Ahmetbašić, novopridošli mladi igrač nije dobio svoje prve seniorske minute u dresu Zadra protiv Partizana, iako je utakmica protekla u revijalnom tonu. Grdović tvrdi kako je Ahmetbašić nespreman za nositi se s jakim momčadima.

- Dobit će kad bude zaslužio i kad ja to budem odredio, to sam vam već rekao. On još nije spreman da nosi igru protiv Partizana, nema veze što je utakmica bila revijalna po rezultatu, ja sam pripremao utakmicu za Hemofarm. Ono što mi on može dati je obrana, a napad je daleko od onoga što on može nositi. Mislim da su ovi igrači koji su igrali u ovom trenutku u boljoj poziciji što se tiče igre, jer je on novi igrač. Igrat će kad dođe u situaciju da može igrat i kad ja odredim da će igrati. Mirza u ovom trenutku nije za kvalitetu igre protiv Partizana.

Je li Ahmetbašić potencijal i kapacitet za Zadar, zanimalo je novinare također.

- Tko je potencijal i tko nije reći ću na kraju sezone. Tada će se znati tko ostaje, a tko odlazi iz kluba.
Što Grdović misli o Caru nakon igre protiv Partizana?
- Car je igrač koji je navikao nositi igru i razvija se u odličnog igrača. Ovo što je odigrao, ja kao trener mislim da može puno bolje, pogotovo što može igrati na par pozicija. Još uvijek ima rezerve i mislim da s ovim radom koji radim i koji ću početi raditi, samo da riješimo ove dvije partije za prvenstvo Hrvatske, individualno i grupno, mislim da će se podići njegova individualna i grupna kvaliteta.

Na pitanje kako komentira srpske medije koji pišu o namještanju u NLB ligi, Grdovićev kratki odgovor nasmijao je prisutne novinare.

- Ne bih komentirao to, neću reći tko priča o poštenju.

Nakon Grdovića, pred novinarske mikrofone sjeo je sportski direktor Branko Skroče koji je pričao o situaciji s Downeyem.

- Bio je jedan nesporazum, njemu je nešto obećano a nije ispunjeno, pa je otišao s treninga. U prvi mah je bilo govora da se mi njega odreknemo skroz, ali kad smo malo prespavali, mislim da je malo bolja odluka da on ostane ove dvije utakmice koje su nam bitne i u tom pravcu Uprava i pokušava pronaći rješenja da se ne samo njega i sve igrače isplati. Amerikanci imaju još nešto drugo, oni nemaju strpljenja u odnosu na domaće. Downey i Brown su na jednakim pozicijama, odnosno oni ne bi htjeli igrati ovu utakmicu ako jedan dio dugovanja prema njima ne riješimo. Imamo naznaka da bi se to moglo riješiti danas, pa računamo da bi mogli biti kompletni za Hemofarm – kazao je Skroče i dodao:

- Ako se to i riješi, vi znate da nam je blokiran račun, to je privatna inicijativa ljudi koji bi privatno posudili novce, a mi bi im jednog lijepog dana kad budemo imali novce vratili, i nemojte me više ništa pitati o tome. To je ono što mogu reći.

Na upit novinara zašto se nije isto postupalo i s Masonom, Skroče je kazao kako Amerikanac nije imao strpljenja. Dodao je i kako Brown već duže vrijeme prkosi svom agentu, te igra za Zadar na vlastitu odgovornost, unatoč neisplaćenim dugovanjima.

- Mason nije htio pristati na nikakvo drugačije rješenje nego da otiđe, on više nije imao strpljenja čekati. Recimo kod Browna je situacija drugačija. On uvijek razumije probleme kluba i on prkosi svom menadžeru, njegov menadžer svaki dan šalje e-mailove i poruke da on neće igrati u subotu, srijedu i nedjelju, i on ipak igra, više na svoju odgovornost. Jer, po menadžeru, ni Brown ne bi odavno bio tu, to su malo drukčiji karakteri – za kraj će Skroče.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.