GRADSKI DERBI - USKORO U ZADRU!
Borik Puntamika pobjedom nad Kvarnerom izborila Ligu za pravak!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 6.3.2011 u 23:11.
ZDNews.hr

Petar Marić - prva violina Borika Foto: Kosarka.hr


Nametnuvši svoj ritam od prve minute Borik je za nepune četiri minute postigao tri trice (dvije Petani, jednu Marić) i dohvatio dvoznamenkasto vodstvo (17:7) koje su ubrzo povećali na 22:9. Tek pretkraj prve četvrrine Riječani su iskoristili nekoliko promašenih trica i izgubljenih lopti domaćina, te su Wisseh i Poščić uspjeli ublažiti zaostatak (26:18).

No, gosti nisu i u drugoj dionici nastavili smanjivati zaostatak, već je naprotiv iznimno raspoloženi Petar Marić nastavio svoju šutersku seriju. Do 16. minute postigao je bez promašaja 18 poena i poveo Zadrane na dotad najvećih 42:23. Do odlaska na odmor priključili su mu se i ostali suigrači (Čakarun, Mrkić), te je Kvarner - bez vanjskog šuta i u skakačkom deficitu - pred ulazak u drugo poluvrijeme gubio rezultatom 55:34.

Iako su u drugom poluvremenu smanjili zaostatak u skoku, a Puljko u napadačkom segmentu davao svoj doprinos, premalo je to bilo da bi se gosti mogli i ponadati u preokret. Najviše su uspjeli smanjiti na -17 (61:44), da bi Plantakova momčad treću dionicu završila s 79:56 osiguravši mirnu završnicu za konačnih 97:82.

S 27 poena (7sk) Petar Marić bio je najefikasniji u redovima Zadrana, 14 poena imao je Jure Škifić i 13 Marijan Čakarun uz četiri skoka. Uz Hrvoja Puljka (29p) jedini dvoznamenkasti igrač među gostima bio je Zoran Pehar s 13 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.